Oplichters in Hoorn gebruiken wisseltruc

ingevoerd op 13-2-2007

De politie waarschuwt voor een wisseltruc die reeds bij een aantal supermarkten in Hoorn is toegepast door oplichters. Zij vragen de kassamedewerker om een aantal 5 euro biljetten om te wisselen voor hun 100 euro biljet. In het bijzijn van de kassamedewerker worden de 5 euro biljetten geteld en ontvangt hij of zij het honderdje. Achteraf is al enkele keren gebleken dat er door een goocheltruc minder 5 euro biljetten zijn ingeleverd en de winkel wordt gedupeerd.

De politie waarschuwt winkeliers hier alert op te zijn en bij een eventuele oplichting contact op te nemen met de politie.

Roodlicht controle op verzoek van bewoners

Op verzoek van buurtbewoners is op de afslag Lepelaar op de N506 maandag een roodlichtcontrole gehouden in een onopvallend politievoertuig. Volgens buurtbewoners gebruiken automobilisten hier vaak het fietspad van De Lepelaar om snel in de wijk Kersenboogerd te komen. Deze overtreding werd in de middag tijdens de controle niet gesignaleerd. Wel zijn er twee personen bekeurd wegens andere overtredingen.

Reacties
Reactie: (Onno)
13-2-2007, 20:29
Een onopvallende politieauto, hebben wij die hier in Hoorn of zou deze auto inmiddels bekend zijn bij de verkeersterroristen, en hoe kun je een auto die geparkeerd staat langs de provincialeweg met 2 mensen erin en een camera aan de zonneklep onopvallend noemen, kom op heren/dames blauwhemden...dit is wel erg lachwekkend hoor. maarre zou die onopvallende auto dan ook eens, onopvallend, kunnen gaan posten bij willekeurig welke 30 kilometerzone?? Ik denk dat daar veel meer geld te verdienen valt zodat de hele operatie toch nog rendabel zou kunnen worden.