Schouten Installatietechniek ondernemers 2006!

Mobile Bridges kreeg Runner Up prijs

J. en P. Schouten Installatietechniek B.V. uit Oosterblokker is de winnaar van de Westfriese Ondernemersprijs 2006! Dat maakte Tom van ’t Hek donderdagavond bekend tijdens de 17 editie van het Ondernemersgala in Hoorn.

In het juryrapport roemden de leden van de jury de innovatieve producten van de onderneming die gericht zijn op de toepassing van duurzame energie. Ook in het nieuwe onderkomen van het bedrijf is volop gebruik gemaakt van de laatste innovaties op het gebied van verwarmings-, verlichtings-, en koeltechnieken.

Daarnaast heeft het bedrijf uitstraling binnen en buiten de regio door actief mee te helpen om het kennis en kwaliteitsniveau van de gehele branche te verhogen.
Volgens de jury valt het lage verloop binnen het personeelsbestand mede te verklaren door het adequaat gevoerde sociaal beleid. Het bedrijf heeft 250 medewerkers die voor het merendeel afkomstig zijn uit de regio.

Naast de Ondernemingsprijs werd voor de vierde maal de Runner Up prijs uitgereikt aan een jong veelbelovend bedrijf in de regio West-Friesland. Deze eer kwam toe aan Mobile Bridges uit Hoorn. De directieleden Alexander Reus, Sjaak Kallemein en Maarten Hoogland, ontvingen de prijs uit handen van presentatrice Lucille Werner. Het snelgroeiende bedrijf ontwikkeld eigen systemen en software voor SMS marketing, chat en contentdistributie. Mobile Bridges heeft kantoren in Nederland en Peru. Er werken 32 mensen.

Het Westfries Ondernemersgala werd dit jaar weer volop bezocht door vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven en de politiek. Na het feestelijke programma rond de prijsuitreikingen werden als vanouds tot in de laten uurtjes oude contacten aangehaald en nieuwe contacten gelegd. Dat het Westfries Ondernemersgala na al die jaren onverminderd populair blijft, blijkt wel uit het feit dat wederom alle plaatsen volledig waren uitverkocht.