PvdA in Hoorn vindt het stil rond afsluiting Rode Steen

ingevoerd op 16-2-2007

De Hoornse PvdA-raadsfractie vindt het maar stil rond de plannen om de Rode Steen deze zomer voor verkeer af te sluiten. In een brief aan het College van B&W vraagt raadslid Piet Bruijns zich af hoe het met de plannenmakerij gaat: ”Is de afspraak met de gemeenteraad over de proefafsluiting van 1 april tot 1 oktober 2007 nog steeds actueel?” Ook is er al een voorschot op mogelijk niet door gaan van de afsluiting: ”In het geval de proefafsluiting voor dit jaar niet kan worden geregeld wat zijn daar dan de oorzaken van?”
 
Lees hier de brief van de PvdA:

Aan het College van Burgemeester en Wethouders
van de gemeente Hoorn.

Betreft: vragen art.43 reglement van orde
Datum: 14 februari 2007

Geacht college,

Het is alweer enige tijd stil rondom uw voornemen om te komen tot een proefafsluiting van de Roode Steen. Zoals bekend is het voornemen om de Roode Steen af te sluiten voor gemotoriseerd verkeer in 2004 door de rechter teruggedraaid. De beleidsmatige onderbouwing voor de afsluiting was onvoldoende. Daarna hebt u met de gemeenteraad een afspraak gemaakt om de afsluiting van de Roode Steen te regelen met een voldoende juridische onderbouwing.
In het “Collegeakkoord Hoorn 2006-2010” is deze afspraak geregeld en geconcretiseerd. De proefafsluiting zal plaatsvinden van 1 april tot 1 oktober 2007. In het “Collegeuitvoeringsprogramma 2006-2010” wordt dit collegeakkoord nog eens bevestigd.

De tijd dringt. De PvdA-fractie maakt zich  zorgen over de realisatie van de proefafsluiting zoals afgesproken. 
Wij willen u hierover een aantal vragen stellen.

1. Is de afspraak met de gemeenteraad over de proefafsluiting van 1 april tot 1 oktober 2007 nog steeds actueel?

2. Indien dit het geval is kunt u dan zeggen wanneer het collegevoorstel over de proefafsluiting in de commissie zal worden behandeld?

3. In het geval de proefafsluiting voor dit jaar niet kan worden geregeld wat zijn daar dan de oorzaken van?

4. Indien het scenario van afsluiting dit jaar niet kan worden geregeld waarom is de raad daar niet over ingelicht?

Wij zien de beantwoording met belangstelling tegemoet.

Met vriendelijke groeten,

Namens de fractie van de PvdA

Piet Bruijns


c.c pers, OLB en de raadsleden.  

Reacties
Reactie: (m.vergeer)
25-2-2007, 19:51
Vreemd dat die naamloze pvda-ideoloog (dat denk ik tenminste) meent mij de les te moeten lezen. Natuurlijk weet ik dat de bestuursrechter in Alkmaar een stokje voor de afsluiting van de Rode Steen heeft gestoken. Dat laat toch onverlet wat ik beweerde: dat het gemeentelijk beleid te aanzien van de afsluiting krakkemikkig was, dat de communicatie met bewoners en belanghebbenden aan alle kanten rammelde en dat al dit fraais leidde tot het niet doorgaan van de afsluiting. Wie moet hier eigenlijk leren lezen?

Reactie: (reactie op M. Vergeer)
24-2-2007, 03:56
En ook M. Vergeer moet eens leren lezen. In de brief van de PvdA staat precies waarom Van Weel de Kerkstraat niet afgesloten kreeg: dit mocht niet van de rechter, die vond dat de procedure opnieuw moest met een betere beleidsmatige en juridische onderbouwing. Laten we dus eerder zeuren over de rechtspraak in dit land, die beslissingen van rechtmatig gekozen politici om niks tegenwerkt.

Reactie: (reactie op Onno)
24-2-2007, 03:51
Onno moet eens leren lezen. De PvdA maakt zich zorgen of het college de belofte waarmaakt om de Kerkstraat in 2007 af te sluiten. Met een wethouder van autolobby VOC Hoorn zou dat namelijk best eens in de vergetelheid kunnen raken. Daarnaast wil de PvdA het Munnickenveld autovrij. Die rooie hufters zoals Onno het noemt nemen dus juist het initiatief om te bereiken wat hij wil.

Reactie: (m.vergeer)
18-2-2007, 18:09
Bij haar aantreden als wethouder van Verkeer, nu bijna vijf jaar geleden, heeft mevrouw Van Weel de keiharde belofte gedaan dat de Rode Steen tijdens haar bewind zou worden afgesloten. ’Zo niet dan eet ik mijn schoen op.’ Noch van het een (afsluiting) noch van het ander (schoen) is iets terecht gekomen door krakkemikkig beleid en een beroerde communicatie met bewoners en belanghebbenden. De fractie van de PvdA heeft dit als coalitiegenoot van het CDA, de club van Van Weel, gewoon laten gebeuren en begint zich nu ineens zorgen te maken over het feit dat de beloofde afsluiting van de Rode Steen en de hieruit voortvloeiende autoluwheid van de binnenstad geen doorgang dreigen te vinden. Dat noem ik ongeloofwaardig en een staaltje van politiek opportunisme.

Reactie: (Huesje)
17-2-2007, 11:12
Wat ik uit het bericht begrijp is dat de PvdA alleen vraagt hoe het er voor staat wat betreft de afsluiting, niet dat ze daar tegen zijn, of lees ik het verkeerd? Overigens moet dat natuurlijk voor alle verkeer worden afgesloten behoudens bevoorrading van winkels en bedrijven.

Reactie: (Onno)
17-2-2007, 10:59
Ik heb het niet over autoluw, ik heb het over afsluiten van de binnenstad voor iedere vorm van gemotoriseerd verkeer. Zodat de terrasjes op de Roode steen ook daadwerkelijk terrasjes zijn en geen onderdeel van de racebaan. Al die mensen die het liefst met hun auto de winkel inrijden moesten voortaan maar op het pelmolenpad gaan parkeren...beetje beweging is goed voor een mens, dan hebben zij ook niet zo’n PC Hoofttrekker nodig om zichzelf in te verplaatsen wat het millieu weer ten goede komt. Laten we er nou met z’n allen voor zorgen dat onze mooie binnenstad ook mooi blijft zonder vergeven te raken door uitlaatgassen en ’muziek’terreur"

Reactie: (Jenni)
17-2-2007, 09:13
Nee hoor.. lekker autovrij die hap. Al die patsers die rondjes rijden.. ga maar lekker lopen!

Reactie: (gijzer)
17-2-2007, 05:18
Word een beetje gek van die autoluwe figuren,Laat het lekker zoals het is ben een ras horinees en wil graag overal met de auot kunnen komen!

Reactie: (Onno)
16-2-2007, 21:53
Wat lopen die rooie hufters nou weer te klagen, wonen zij allemaal op die locatie ofzo? Laat onze mooie binnenstad nou eindelijk eens gevrijwaard blijven van opgefokte testosteronbommen die niets nuttigers te doen hebben dan met die stinkauto’s van ze langs de terrassen te racen met die k**herrie van ze..


Laat die rooie rakkers zich met belangrijkere zaken bezighouden, daar worden ze voor betaald van ONS geld..Van mij mag de Roode steen definitief afgesloten worden voor gemotoriseerd verkeer, kroegen bevoorraden kan ook ’s morgensvroeg...doen we ook gelijk iets aan het fileprobleem namelijk het vrachtverkeer ’s nachts plaats laten vinden zodat er op normale wijze gereden kan worden op ’s rijkswegen..