Gemeente wil meer toezicht in Julianapark

ingevoerd op 7-3-2007

B en W willen het Julianapark veiliger en plezieriger maken met een mix van maatregelen. Vanaf half april wil de gemeente via Recreatie Noord-Holland bij wijze van proef parkwachters in gaan zetten.
 
Daarnaast komen er verkeersremmende maatregelen op het parkeerterrein Nieuwe Wal. Verder wordt het aantal toegangen beperkt, worden er barbecueplaatsen aangewezen, moet het aantal loslopende honden minder worden en komt er meer voorlichting vooraf. Door duidelijke spelregels, duidelijkere borden en toezicht op het naleven van de regels moet het veiliger en plezieriger worden in het Julianapark. Op 3 april beslist de gemeenteraad over het plan en wordt de raad gevraagd het benodigde geld ervoor uit te trekken.

De afgelopen jaren kwamen er steeds vaker klachten over het racen met auto’s en brommers, vernielingen en graffiti, geluidsoverlast, het stoken van vuurtjes en loslopende honden. De klachten kwamen van omwonenden en gebruikers. Extra controles van de particuliere bewakingsdienst Regio Control en de politie hielpen onvoldoende. Het aantal meldingen van overlast steeg het afgelopen jaar met 10 procent.

Uit advies van het expertise- en coördinatieteam van de politie Noord-Holland-Noord blijkt dat het park als een aantrekkelijk park wordt gezien. Verwacht wordt dan ook dat het er de komende jaren steeds drukker wordt.

Gastheren controleren naleving
Met de inzet van parkwachters van Recreatie Noord-Holland krijgt het park op wisselende uren en tijdstippen gastheren met bevoegdheid om op te treden bij overtredingen. Daaraan voorafgaand worden de regels duidelijker en komen er duidelijke borden met wat er wel en niet mag in het park. Ook de parkwachters zullen bezoekers via flyers informatie over de regels verstrekken.

Door het aantal toegangsmogelijkheden te verminderen, plekken aan te wijzen voor barbecue en loslopende honden en het plaatsen van duidelijke borden, kunnen de regels beter worden nageleefd en gecontroleerd.
Om het racen met auto’s op het parkeerterrein Nieuwe Wal tegen te gaan komen er jumbo betonelementen, trottoirbanden en een extra verkeersdrempel.

Doel van de maatregelen is het verminderen van overlast, het verbeteren van de terreininformatie, het terugbrengen van het aantal loslopende honden buiten de hondenuitlaatgebieden, het verminderen van het aantal misdrijven (diefstal, vernieling en geweld) en het vergroten van het gevoel van veiligheid van de bezoekers.

In totaal is met het plan voor een veiliger park circa 80.000 euro gemoeid. Een deel van dat bedrag is bestemd voor een proef met de inzet van parkwachters in 2007. Daarmee wil men van 15 april tot 1 oktober ervaring opdoen. De circa 24 bos/parkwachters van Recreatie Noord-Holland zijn onder meer actief in het Alkmaarder- en Uitgeestermeer, Spaarnwoude, ’t Twiske en Geestermerambacht.

Reacties
Reactie: (nutteloos)
10-3-2007, 16:45
en ook dirk is een nuttelose spammer

Reactie: (D1rk)
9-3-2007, 15:26
Mag ik met die verbodsborden dan niet langer het beest uithangen?
Ik doe het liever thuis op z’n hondjes dan daar openbaar!

Reactie: (aan kees)
9-3-2007, 15:11
en dat zegt klaar is kees lekker makelijk. je uitspraak is zinloos

Reactie: (kees)
9-3-2007, 13:50
Verbodsborden voor loslopende honden zijn er al, dat helpt dus blijkbaar niet. En de hondenbezitters zullen wel net zo soft worden behandeld/aangesproken zoals de "Reinigingspolitie" dat ooit wel ’s deed maarliefst een paar maanden lang achter elkaar!
Ben benieuwd of het bij schijnmaatregelen blijft, of dat het effectieve maatregelen zullen worden want een voornemens-verhaaltje schrijven is zo makkelijk......