Afscheidsmusical Hip Hop Hoorn voor scholen

ingevoerd op 12-3-2007

Op dinsdag 13 maart wordt de musical Hip Hop Hoorn gepresenteerd aan vertegenwoordigers van basisscholen. De musical Hip Hop Hoorn is speciaal geschreven in het kader van Hoorn 650 jaar en is bedoeld als afscheidsmusical voor leerlingen van groep 8 van de Hoornse basisscholen. Wethouder R. Witteveen van Onderwijs neemt dinsdag het eerste exemplaar van de bijbehorende CD in ontvangst.
 
Centraal in de musical staan de drie scheepsjongens van Bontekoe. De muzikale presentatie vindt dan ook plaats bij de beeldengroep van de drie scheepsjongens nabij de Hoornse Hoofdtoren.

De musical Hip Hop Hoorn is in opdracht van Stichting Hoorn 650 speciaal vanwege het 650-jarig bestaan van de stad geschreven door de leerkrachten Hans Malagride  en Frank Heijne. Beiden  zijn leerkracht van groep 8 in respectievelijk Enkhuizen en Berkhout en verbonden  aan het muziekbedrijf Nootladder, dat al een aantal succesvolle scholenmusicals op zijn naam heeft staan.

Leerlingen uit de groep van Frank Heijne zullen bij de officiële  presentatie twee van de in totaal twaalf liedjes uit de musical laten horen. Zij zullen bovendien de eerste scène spelen. Deze scène speelt zich in de musical af bij de beeldengroep van Rolf , Hajo en Padde aan het Houten Hoofd in Hoorn. De drie eigentijdse scheepsjongens in de musical dwalen vanaf de Hoofdtoren door allerlei bekende Hoornse straten en brengen bijvoorbeeld een bezoek aan het Westfries Museum. Onderweg verbazen ze zich over de veranderingen, maar gelukkig zien ze ook veel herkenningspunten uit hun eigen tijd.

De musical wordt gratis aangeboden aan alle Hoornse scholen en is bedoeld als afscheidsmusical voor groep 8. Omdat de musical al wordt ingestudeerd door de leerlingen van de makers ervan, kunnen zij de Hoornse scholen die de musical willen opvoeren met raad en daad bijstaan. Stichting Hoorn 650 hoopt dan ook (en rekent daar ook wel op) dat leerlingen van groep 8 van alle basisscholen – zo’n 900 in totaal - deze zomer de musical zullen uitvoeren.

Niet alleen voor hun eigen ouders en medeleerlingen, maar bijvoorbeeld ook in de buurt. Aan in elk geval één school wordt de mogelijkheid geboden om eind juni/begin juli een voorstelling te verzorgen in de grote feesttent op het Pelmolenpad. Deze biedt plaats aan circa 1.400 bezoekers. Stichting Hoorn 650 heeft ook plannen om een grote samenzangbijeenkomst in de circustent te organiseren voor alle kinderen in Hoorn die de musical hebben ingestudeerd.