Mist zorgt voor 5 aanrijdingen op A7 bij Hoorn

ingevoerd op 13-3-2007

Een opvallend aantal aanrijdingen hebben zich dinsdagochtend tussen 06.00 en 09.10 uur voorgedaan, vermoedelijk ontstaan ten gevolgen van dichte mist. Op de A7 waren er vijf aanrijdingen waarbij één aanrijding gepaard ging met nekletsel. Drie aanrijdingen vonden plaats op de Provinciale weg in Koggenland en op het Keern in Hoorn is een Connexionbus tegen een auto aangereden.

In Obdam is op de Berkmeerdijk een auto met aanhangwagen uit de bocht gereden en in de sloot beland. In Middenmeer zijn op de Schagerweg twee scooters tegen elkaar aangereden, een van de bestuurders is aan de arm gewond geraakt. In het Zand zijn rond 07.40 uur  twee auto’s tegen elkaar aangebotst. Een 26-jarige bestuurder uit Callantsoog verleende geen voorrang op de kruising N9 en de Paralelweg, waardoor een aanrijding ontstond met een 57-jarige automobilist uit Den Helder. De man uit Callantsoog liep daarbij nekletsel op en een wond in zijn gezicht, een 26-jarige Heldernaar en inzittende van de aangereden auto, is gewond geraakt aan zijn neus.

Reacties
Reactie: (Dirk)
13-3-2007, 19:42
Helaas zag ik om 10.00 uur nog vele zonder licht rijden, nog steeds dikke mist, en ook grijze auto’s
dus wie van de verongelukte hadden geen licht?

Als ik een rij auto’s zie met licht denk ik gewoon dat er een gat zit waar ik tussen kan, en dan moeten ze plotseling remmen, tekort afstand, en ....

gelukkig was er niets aan de hand maar ook om 10.00u toen ik richting zaanstad reed over de A7 diverse bumperklevers...

Normaal is kleven een boete waard, maar kunnen ze in dit soort situatie’s een extra hoge boetes geven, want dit is bijna onschuldige met de dood bedreigen?