Plan voor 32 tijdelijke woningen Holenweg

ingevoerd op 13-3-2007

Burgemeester en wethouders zijn van plan via planologische vrijstelling ex artikel 17 WRO medewerking te verlenen aan het verzoek van IntermarisHoeksteen om bouwvergunning voor het realiseren van 32 woningen in 4 lagen aan de Holenweg voor een periode van maximaal 5 jaar. Het gebouw komt tussen de sauna en de voormalige Philipsvestiging te staan.

Het gaat om een demontabel gebouw dat na 5 jaar zal worden gedemonteerd en zo mogelijk elders opgebouwd. Het is de bedoeling de 32 woningen te verhuren aan personen of instellingen die tijdelijk huisvesting nodig hebben die moeilijk kan worden verkregen via het gebruikelijke woningtoewijzingsysteem.

Het gaat daarbij om de volgende doelgroepen:
• mensen die een acute behoefte hebben aan woonruimte: bijvoorbeeld na brand of constructieschade van hun huidige woning;
• de partner, die bij relatiebreuk de gezamenlijke woning gaat verlaten;
• tijdelijke huisvesting voor bewoners van renovatie/herstructureringsprojecten;
• tijdelijke huisvesting voor zorginstellingen en begeleid wonen;
• starters die nog niet in aanmerking komen voor een reguliere huurwoning, maar wel door omstandigheden het ouderlijke huis willen verlaten;
• mensen die tijdelijk een woning nodig hebben in verband met werk in de omgeving;
• mensen die hun eigen woning hebben verkocht en door omstandigheden hun nieuwe koopwoning nog niet kunnen betrekken;
• overige belangstellenden ter beoordeling van IntermarisHoeksteen.

Het project is in strijd met het bestemmingsplan. Gezien de beperkte periode van 5 jaar kan vrijstelling worden verleend met toepassing van de procedure als bedoeld in artikel 17 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. (Zie de openbare bekendmaking ‘Gemeente Hoorn maakt bekend’ op pagina 6 in het Westfries Weekblad van 14 maart 2007). De aanvraag om bouwvergunning ligt van 15 maart tot en met 25 april 2007 voor iedereen ter inzage bij het loket Bouwen, Wonen en Ondernemen in het stadhuis. Het loket is geopend op werkdagen van 09.00 tot 15.00 uur (op woensdag tot 16.00 uur) en op donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur. Gedurende de termijn van de terinzageligging kan een ieder zijn of haar zienswijze omtrent het voornemen vrijstelling te verlenen kenbaar maken op de volgende wijze:
• schriftelijk bij het college van burgemeester en wethouders, postbus 603, 1620 AR Hoorn;
• mondeling na afspraak met de behandelend ambtenaar, telefoon (0229) 252459.

Reacties
Reactie: (anoniem)
17-3-2007, 13:24
Toen ik jaren geleden op ons op straat stond met kleine kinderen, heeft Intermaris mij ook kunnen helpen met een tijdelijke woning. Toentertijd gesitueerd in Blokker, maar dat is nu vervangen door nieuwbouw. Ik vind het geweldig dat er weer zo’n gebied in Hoorn komt voor mensen (en kinderen) in nood. Dit voorkomt een hoop leed en schade.

Reactie: (fred)
15-3-2007, 16:52
Containerwoningen dus ? Dus daar gaat het heen in ons landje, worden ze wel van steen of gewoon van karton ? Intermaris bouwt lieer koopwoningen op de door hun verworven gronden. lekker wel !