Arthur Helling (D66) verlaat Hoornse politiek

“Na 13 jaar is het mooi geweest”

De Hoornse gemeenteraad verliest met Arthur Helling een integer, humoristisch en kundig politicus. Met zijn 39 jaar was de Horinees Helling nog allerminst versleten. Maar na 9 jaar in de raad en vier jaar als wethouder heeft Helling behoefte aan nieuwe uitdagingen. Arthur Helling: ”Ik heb nog ontzettend veel plezier in het raadswerk, maar ik wil voorkomen dat ik verzuur of voorspelbaar word. Dat past niet bij mij en niet bij D66!”
 
Helling kwam op 26-jarige leeftijd in 1994 in de Hoornse raad. Reeds in 1997 werd de “lovebaby van D66” ( uitspraak van toenmalig CDA-raadslid, thans wethouder Cilia Van Weel) voorzitter van een vier persoonsfractie. In 2002 werd hij tot zijn eigen verrassing wethouder van Sociale en Economische Zaken vanwege zijn “toegevoegde waarde”.  Hij verbeterde de relatie met het Hoornse bedrijfsleven, bracht rust in de binnenstad en zette toerisme en binnenstadsmanagement op de kaart. Met zijn succesvolle invoering van de Wet Werk en Bijstand kreeg hij zelfs landelijke bekendheid.

Helling, op dit moment bestuurlijke betrokken bij onder andere de voedselbank West-Friesland, de Federatie Vluchtelingenwerk Noordwest Holland en het succesvolle  ondernemersinitiatief Poortwachtercentrum Noord-Holland-Noord, gaat tot het eind van het jaar een arbeidsmarktproject in de regio aansturen.

Afdelingsvoorzitter Leo van Oudheusden betreurt het vertrek van Helling, maar heeft ook erg veel begrip voor diens afweging. “Arthur Helling laat wel een gat na. Hij was voor ons een solide leider, op wie je blindelings kon vertrouwen. We zullen zijn visie, inspiratie en leiderschap erg gaan missen.”

Helling neemt tijdens de raadsvergadering van 8 mei afscheid en zal dan worden opgevolgd door Ina Bakker, lerares op scholengemeenschap Tabor en op dit moment al commissielid voor D66.