Modeshow onder leiding van couturier Edgar Vos

ingevoerd op 28-3-2007

Op zondag 29 april vindt om 19.30 uur in Schouwburg het Park te Hoorn de wervelende show “Mode met een knipoog naar VOC” plaats. In een wedstrijd strijden 20 talentvolle ontwerpers om de felbegeerde eerste plaats voor het beste ontwerp. De modewedstrijd is georganiseerd door Stichting Netwerk in het kader van 650 jaar Hoorn. Couturier Edgar Vos heeft de 20 deelnemers in hun ontwerpproces en tijdens de uitvoering geïnspireerd en gemotiveerd.
 
De modewedstrijd is september 2006 van start gegaan. Noord-Hollandse jongeren konden zich inschrijven kleding te ontwerpen rond het thema: Een nieuwe interpretatie van mode en VOC. Zij moesten zich laten inspireren door de VOC en van daar uit nieuwe combinaties creëren. De opdracht was dat de ontwerpen er vooral spannend uit moesten zien en tijdens de show applaus moeten krijgen. Om dat voor elkaar te krijgen heeft couturier Edgar Vos de ontwerpers geïnspireerd en gemotiveerd. Via  wekelijkse ‘werkgesprekken’ heeft hij de deelnemers tips gegeven hoe de kledingstukken spectaculairder te maken en technisch te verbeteren. Op 29 april tonen de 20 deelnemers zo’n veertig kledingstukken.

De jury, bestaande uit Onno van Veldhuizen, burgemeester van Hoorn, Paul Schulten, couturier, Ans Markus, kunstschilder, Phia Baruch, hoofdredacteur De Couturekrant en Fockelien Renckens, directeur Zaans Museum, kijkt op 29 april naar de originaliteit en creativiteit van de ontwerpen. Er zijn drie prijzen te winnen. De choreografie is in handen van de Hoornse dansstudio Dazzling. Middels verschillende stijlen als hip-hop, streetdance, modern en jazz treden dansers op om van het geheel een wervelende show te maken. 
De kaarten voor de modeshow kosten € 6,50 en zijn verkrijgbaar bij Schouwburg het Park in Hoorn, telefoon 0229 291000.

Aansluitend op de modeshow organiseert Park Avenue voor de houseliefhebbers het feest “Fashion Victims” in de Othellozaal van Schouwburg het Park. Combikaarten voor de modeshow en het feest “Fashion Victims” zijn in de voorverkoop verkrijgbaar met een reductie bij de kassa van Schouwburg het Park en kosten €20,- (13,50 + 6,50).