Samenwerking Filmhuis Hoorn en Het Park

ingevoerd op 4-4-2007

Het Park wordt omgetoverd tot filmtheater! Na het succes van vorig seizoen (Cinekid in het Park) kunt u deze keer genieten van misschien wel één van de meest spraakmakende films van dit moment: An Inconvenient Truth. De documentaire ontving een Oscar voor de beste documentaire van 2006.

An Inconvenient Truth is een documentaire over klimaatverandering onder de regie van Davis Guggenheim. Voormalig vice-president van de Verenigde Staten, Al Gore, legt mythen en misverstanden bloot over de opwarming van de aarde. Hij laat op indringende en enthousiaste wijze zien wat wij als gewone burgers kunnen doen aan wat hij het ‘planetaire noodgeval’ noemt. In de film worden harde feiten en voorspellingen over het broeikaseffect vermengd met de persoonlijke geschiedenis van Al Gore.

Op voorstel van VOCH heeft de gemeenteraad van Hoorn besloten de scholen voor voortgezet onderwijs een gratis voorstelling van de film aan te bieden. Het gemeentebestuur wil met dit initiatief de bewustwording rond klimaatverandering stimuleren. De organisatie van de besloten voorstellingen is in handen van de gemeente Hoorn, Filmhuis Hoorn en Milieudienst Westfriesland.
De –besloten- voorstellingen voor scholieren vinden plaats op 16 en 17 april in schouwburg het Park. Op 16 en 17 april ’s avonds worden de inwoners van de gemeente Hoorn in de gelegenheid gesteld de documentaire te zien tegen de sterk gereduceerde prijs van € 3,- .
Meer informatie over de film: www.inconvenienttruth.nl en www.climatecrisis.net . 
  
Waar en wanneer?
Datum: 16 en 17 april. Aanvang: 20.30 uur
Plaats: Othellozaal Schouwburg Het Park
Reserveren: www.filmhuishoorn.nl en aan de kassa van Het Park.0229-291000
Entree: € 3,00