Museumstoomtram start seizoen met Rondje Hoorn

ingevoerd op 4-4-2007

Vanaf zaterdag 7 april kunt u weer dagelijks reizen per stoomtram tussen Hoorn en Medemblik en per salonboot over het IJsselmeer tussen Enkhuizen en Medemblik. Tram en boot vertrekken iedere rijdag uit Hoorn en Enkhuizen om 11.00 uur. Meer informatie vindt u in de dienstregeling.
 
Rondje Hoorn
Op de eerste dag van het nieuwe seizoen introduceert de Museumstoomtram Hoorn-Medemblik een nieuw arrangement: ‘Rondje Hoorn’. Een tocht door een roemrijk verleden, waarin een wandeling door de 650-jarige stad aan het IJsselmeer wordt gecombineerd met een korte stoomtramrit naar Wognum.

Pasen
Tijdens de beide Paasdagen 8 en 9 april kunt u niet alleen om 11.00 uur vertrekken, maar ook om 13.30 uur uit Hoorn en om 15.00 uur uit Enkhuizen vertrekken. In Medemblik geven stoomtram en boot aansluiting op elkaar. Kinderen kunnen tijdens de Pasen aan boord van stoomtram en boot eieren schilderen. Verder rijdt de historische autobus naar Bakkerijmuseum en Stoommachinemuseum in Medemblik (inbegrepen).

Voordelig reizen
De prijzen voor ‘Rondje Hoorn’ bedragen: volwassenen € 13,-, kinderen 4-11: € 10,-
Dagkaarten Historische Driehoek: volwassenen € 18,-, kinderen 4-11: € 13,50. De Gezinsdagkaart is verkrijgbaar voor: € 56,-. Genoemde prijzen zijn exclusief de aansluitende NS-trein Hoorn-Enkhuizen v.v. Deze maakt de Historische Driehoek compleet en kost u enkele euro’s per persoon.

Met ingang van het seizoen 2007 reizen houders van de Museumkaart gratis per stoomtram en boot, mits zij vertrekken vanaf station Hoorn.