25 april in Bibliotheek Hoorn: Joost Zwagerman

ingevoerd op 17-4-2007

Joost Zwagerman komt woensdag 25 april naar Bibliotheek Hoorn! Dit veelzijdig schrijftalent uit Noord-Hollandse behoort tot de meest gelezen schrijvers van zijn generatie.

Zwagerman debuteerde in 1986 op tweeëntwintigjarige leeftijd met de roman ‘De houdgreep’. Bekend titels van Zwagerman die volgden, zijn ‘Gimmick!’ (1989), ‘Vals licht’ (1991) en ‘De buitenvrouw’ (1994). Van elk van déze drie boeken werden meer dan 150.000 exemplaren verkocht! Behalve romans en verhalen schrijft Zwagerman ook poëzie en essays, is hij columnist van NRC Handelsblad en presenteerde hij VPRO’s Zomergasten.

Zelf zegt hij over de avond in Bibliotheek Hoorn: ‘Ik ga voorlezen maar ook veel vertellen. Mijn ervaring is dat het publiek dat zeer waardeert, een schrijver die niet uitsluitend zijn teksten voorleest, maar ook erover vertelt.’
Het boek waaruit Joost Zwagerman in elk geval zal voorlezen is ‘Transito’, zijn laatste roman, genomineerd voor de Gouden Uilliteratuurprijs. Verder komen ook ‘De buitenvrouw’ en ‘Vals licht’ aan bod.

Boekenkasten van Noord Holland
Als extraatje onthult Joost Zwagerman u bovendien zijn persoonlijke boeken-top-3. Dit in het kader van de actie ‘De Boekenkasten van Noord-Holland’, waarbij u tussen 23 april en 2 juni kunt stemmen op uw favoriete boek. Als dank ontvangt u ‘Het Lievelingsboek van Noord-Holland’, met bijdragen van bekende Noord-Hollanders, onder wie Joost Zwagerman.

Gegevens
Woensdag 25 April Joost Zwagerman:
Aanvang 20.00 uur
Bibliotheeksalon in de Centrale Bibliotheek, Wisselstraat 8, Hoorn
Entree € 5,- leden, € 6,- niet-leden
Betalen met CKV-bonnen is mogelijk.
Kaartverkoop bij de drie vestigingen van Bibliotheek Hoorn.
Reserveren aanbevolen via www.bibliotheekhoorn.nl of telefonisch reserveren
0229 21 94 41, toets 3. N.B Gereserveerde kaarten dienen uiterlijk 15 minuten voor aanvang van de voorstelling te worden afgehaald. Hierna vervalt het recht op reservering.