PvdA-Hoorn praat over preventief jeugdbeleid.

ingevoerd op 20-4-2007

De PvdA-Hoorn wil graag onderzoeken waarom er nog steeds relatief grote groepen jongeren uitvallen. Ze maken hun school niet af, raken verzeild tussen allerlei instanties en raken van hun ouders verwijderd. Wanneer moeten de betreffende jongeren in hun kraag worden gevat? Zo vroeg mogelijk denken wij, dat betekent dat basisscholen al alert moeten zijn en dat zijn zij natuurlijk. Hoe doen basisschooldirecteuren dat? Hoe pakt bureau jeugdzorg dergelijke jongeren op? Hoe werken zorgteams van middelbare scholen? Wat doet het RMC?

Hoe werkt de politie met jongeren die het verkeerde pad opgaan? En welke rol heeft Bureau Halt in dit geheel?
Ook provinciale en landelijke politici zullen worden uitgenodigd om mee te discussiëren. Met name de provincie heeft natuurlijk een belangrijke rol als het gaat om jeugdzorg.

De uitkomst van de discussie dient weer als basis voor ons eigen gemeentelijk jeugdbeleid.

De bijeenkomst vindt plaats op donderdag 26 april om 20.00 uur in de restaurant/café de Waag aan het Rode Steen in Hoorn.

De discussie zal worden geleid door Loes Hortensius, raadslid PvdA-Hoorn.

De volgende instanties/personen zijn uitgenodigd: de dames Jetty van Gent en Miriam Teuling van bureau jeugdzorg, mevrouw Anja van Veen (leerplichtambtenaar gemeente Hoorn), alle Hoornse basisschooldirecteuren, jongerenloket GWI, de heer Fekke Ybema van het RMC, zorgteams Hoornse middelbare scholen, bureau halt, politie, Tweede-Kamerlid Lea Bouwmeester, PvdA-Statenleden Songul Akkaya en Ed Wagemaker, de Hoornse gemeenteraad, het college van B en W en alle Hoornse PvdA leden. 

Reacties
Reactie: (Onno)
9-5-2007, 01:01
Nu Hoorn overspoelt wordt met polen gewoon een uitwisselingsproject opstarten. Alle jongeen naar Polen. Hebben wij hier tenminste mensen die hard willen werken en gaan die verwende watjes misschien ook eens hun ogen open doen.

Reactie: (Lilian)
23-4-2007, 13:23
Weer een onderzoek naar dit onderwerp. Hoeveel moeten er nog komen. landelijk gezien wordt en is dit toch allang gedaan.
E.e.a. valt toch terug te voeren tot het opvoeden van de kinderen door de ouders. scholen zelf hebben daar maar beperkt invloed op omdat ze met te weinig mensen teveel werk moeten doen.

Richt je onderzoek dus maar op de ouders die veelal verzuimen hun kinderen de juiste mentaliteit en fatsoensnormen bij te brengen. Voor het geval er weer mensen gaan reageren dat ik ouwe zeur ben, ik ben 25 jaar, dus dat valt mee.

Reactie: (Etterbakje)
22-4-2007, 10:56
Leuk die avond, maar ze vergeten wel de belangrijkste groep uit te nodigen, de echte Etterbakken, Scooterrijders zonder helmen en open uitlaten, die Soms een helm dragen (tegen de kou)
Als je de echte probleemgevallen niet wilt horen, zal het wel weer een avondje met grijze en kale mannen worden en gerimpelde vrouwen, die teveel make up gebruiken!

Etterbakje.