Jongeren uit Hoorn nemen deel aan De Uitdaging

ingevoerd op 26-4-2007

Op woensdag 2 mei gaat het project De Uitdaging in Hoorn weer van start. Jongeren van 12 tot en met 19 jaar gaan in zowel de mei-  als de herfstvakantie klussen in hun eigen wijk. Het project heeft tot doel om de beeldvorming over jongeren te verbeteren en de maatschappelijke betrokkenheid van deze groep te bevorderen.
 
In 2005 en 2006 zijn jongeren ook De Uitdaging aangegaan. De deelnemers zijn jongeren in de leeftijd van 12 tot en met 19 jaar. Ze zijn geworven door jongerenwerkers van Stichting Netwerk, door ze te benaderen op straat, in de wijkcentra, op scholen en in sportcentra. In totaal doen met De Uitdaging in de meivakantie 11 groepen met in totaal 66 deelnemers mee.

‘Hotpoppers’ en ‘Gebrukers’
De Uitdaging vindt plaats op woensdag 2 en donderdag 3 mei. In groepen worden klussen uitgevoerd bij diverse organisaties en instellingen. De groepen hebben klinkende namen als ‘Hotpoppers’, ‘Babe’ en ‘Gebrukers’. Geklust wordt onder andere bij de hangplek in Blokker bij winkelcentrum De Beurs, wijkcentrum ’t Slot, het MAK Blokweer en nog op tal van andere plaatsen. De klussen lopen uiteen van het verwijderen van graffiti tot het schoonmaken van verkeers- en verwijzingsborden door de hele stad. Elke deelnemer verdient 40,00 euro met de klus. Geld dat beschikbaar is gesteld door Stichting Netwerk, IntermarisHoeksteen en de gemeente Hoorn. Het geld wordt vervolgens ingezet als bijdrage in de kosten van een zelf uitgekozen uitje.

Start
Op woensdag 2 mei wordt gestart met een gezamenlijk ontbijt in het stadhuis van Hoorn in aanwezigheid van wethouder Cilia van Weel. Alle groepen ontvangen dan hun groepskleding en ze krijgen hun klussen uitgereikt. De jongeren worden begeleid door medewerkers van Stichting Netwerk, drie jeugdagenten en gemeente Hoorn.