Gemeente Hoorn sluit Café ’t Hoornsche Veerhuys voor een jaar

ingevoerd op 27-4-2007

Het Hoornse café ’t Hoornsche Veerhuys moet van de gemeente een jaar dicht.  Vrijdagmiddag geeft burgemeester Van Veldhuizen een toelichting. Eigenaar Dick Brandsen laten weten een kort geding aan te spannen. Aanleiding voor de sluiting is het vinden van hard- en softdrugs in het bekende Hoornse café. Het Veerhuys is gevestigd naast een Coffeeshop waar de verkoop van drugs wordt gedoogd.

De sluiting van café ’t Hoornsche Veerhuys was al eerder aangekondigd, maar er zou eerst nog met de eigenaar worden overlegd. Eigenaar Brandsen is zeer verontwaardigd over de gang van zaken en meldde twee weken geleden al dat de gemeente hem nooit op de drugs-kwestie heeft aangesproken.

Bij een inval door de politie is vorige maand  5 gram cocaïne en bijna 150 gram hasjiesj gevonden. Er waren al langer klachten over ernstige overlast op straat en in het café. Vanaf augustus werd het café streng in de gaten gehouden. Vanaf die periode ook dateert een samenscholingsverbod voor dit gebied van 22.00 tot 04.00 uur. Ondanks de maatregelen en indringende gesprekken met de exploitant verbeterde de situatie niet. Integendeel zelfs.

De maatregel om het café te sluiten is volgens de gemeente het rechtstreekse resultaat van het nieuwe en aangescherpte Hoornse coffeeshopbeleid. Dit beleid is in 2005 door de Hoornse gemeenteraad vastgesteld. Het aantal officieel gedoogde coffeeshops is daarbij teruggebracht tot twee. Voor de gehele horeca kwamen er strengere regels met duidelijke sancties. Bij zeer ernstige overlast en/of verkoop van soft- en harddrugs zou onmiddellijke sluiting met 12 maanden het gevolg zijn. Café ’t Hoornse Veerhuis behoort niet tot de twee officieel gedoogde coffeeshops in Hoorn.

 

Reacties
Reactie: (Peter)
27-4-2007, 13:27
Een cafeeigenaar moet zijn klanten corrigeren als zij in zijn cafe of op het terras wiet zitten te roken. Naast het Veerhuis is een plek waar je dat wel kan doen. Je kan zoiets niet zijn gang laten gaan. Dus het is een beetje zijn eigen schuld dat hij nu in de problemen zit. Wel is de straf hoog, misschien was een zware waarschuwing eventueel met boete en een proeftijd meer op zijn plaats!

Reactie: (Erik)
27-4-2007, 13:15
Stomme ambtenaren ! De Coffeshop moet dicht niet het cafe ernaast dit is verplaatsen van het probleem want waar gaat men nu heen ? Dit cafe zit er al voor dat Onno geboren was , Nederland wordt bestuurd door onkundigen !!

Reactie: (de vries)
27-4-2007, 13:08
Wat een onzin om dat Cafe daarvoor te sluiten, elk cafe waar men tijdens uitgaanstijden binnenvalt heeft bezoekers met drugs, als de eigenaar nu zelf die troep zou verkopen maar dit slaat nergens op, Onze burgervader slaat de plank weer eens volledig mis, Hou eens een controle bij de gemeente als de bankjes van de sociale dienst vol zitten, kan je daar ook de boel op slot doen. Hoor op zijn kleinst en zeker niet verwacht van een D66 burgemeester, maar gelukkig een van de laatste.