Vijftien camperplaatsen bij Hoornse haven

ingevoerd op 27-4-2007

Midden in de stad zijn, aan de prachtige Grashaven, vijftien ruime camperplaatsen gecreëerd. De kampeerders kunnen gebruiken maken van alle havenfaciliteiten en genieten van de unieke sfeer die in de Hoornse haven heerst…
 
Het project is een initiatief van de Stichting Jachthaven Hoorn, die de Hoornse Grashaven exploiteert. ‘We zien in Hoorn heel vaak campers rijden, maar er is hier geen plek waar ze veilig kunnen staan. En met name dat laatste is van belang, want wie een camper heeft, is niet alleen op zoek naar vrijheid, maar vooral ook naar veiligheid,’ aldus Martin Hoiting, bestuursvoorzitter van de Stichting Jachthaven Hoorn.

De tijd dat campers tevergeefs door Hoorn reden, op zoek naar een plekje, is nu definitief voorbij. De stichting Jachthaven Hoorn heeft vijftien, bijzonder ruime, camperplekken gecreëerd, op een wel heel bijzondere locatie: in de Hoornse binnenstad, nabij de prachtige Grashaven!

Waarom is juist gekozen voor deze unieke plek? Hoiting: ‘Eigenlijk is het heel logisch. Watersporters en bezitters van een camper hebben dezelfde passie: ze gaan met hun eigen huis de ruimte in, op zoek naar de vrijheid. Bovendien is deze locatie ideaal: je verblijft in een fraaie omgeving, waar altijd leven is én je zit midden in de stad, met al zijn voorzieningen. Ideaal dus voor mensen, uit binnen- en buitenland, die Hoorn willen ontdekken.’
Wie een camperplaats huurt, kan gebruik maken van álle havenfaciliteiten, zoals de douches, toiletten, de wasserette, de stortplaats voor het chemisch toilet en het afvoerpunt voor afvalwater. Verder kan water worden geladen en beschikt elke plek over een eigen stroomvoorziening. Bovendien beschikt de haven over een eigen winkeltje.

De Stichting Jachthaven verhuurt de camperplaatsen in de periode van april tot en met september. De kosten bedragen slechts 12,50 euro per camper, per nacht.

Reacties
Reactie: (m v sloten)
2-8-2012, 21:13
ik wil graag een paar dagen komen en wel van 11 tm 13 augustus graag een berichtje m v sloten veenendaal dank u wel