Dartelend jong leven bij MAK Blokweer

ingevoerd op 28-4-2007

Op zaterdag 12 en zondag 13 mei wordt het 14e Nationale Kinderboerderij Weekend gehouden. Ook MAK Blokweer doet weer mee aan de feestelijkheden. Dit jaar is het thema ‘Jong Leven’ en dat past natuurlijk bij de inmiddels geboren jonge lammeren van de schapen en geiten. Maar natuurlijk is er meer jong leven. Zo is het gebied weer fris groen gekleurd door alle planten die weer volop groeien. Een prachtige aanleiding om eens een lekkere lentewandeling te maken en ondertussen de lammetjes te bekijken.
 
 
In het kader van alle feestelijkheden worden er een aantal activiteiten georganiseerd.

• Op 12 mei van13:30 tot 16:00 organiseert MAK Blokweer in samenwerking met KNNV afdeling West Friesland een vlinderworkshop. (reserveren noodzakelijk)
• Kinderen kunnen deelnemen aan een wedstrijd geboortekaartjes maken. Beide dagen zijn bij de balie van MAK Blokweer de wedstrijdformulieren af te halen.
• Ouders en kinderen kunnen dit weekend de speciaal gemaakte speurtocht ‘Jong geleerd….’ doen. Deze speurtocht voert jong en oud door allerlei leuke en spannende plekjes en wetenswaardigheden van MAK Blokweer.
• Bij de speciale theaterspiegel staan schminkspullen en voorbeelden klaar en kun je jezelf of een vriendje schminken.
• Beide dagen zal er op het terrein van MAK Blokweer een stand staan van het dierenasiel. Bij jong leven hoort natuurlijk ook een ‘nieuw’ leven en daar wachten nog veel dieren uit het asiel op. De medewerkers van het asiel kunnen er alles over vertellen.

MAK Blokweer is te vinden aan de Kloosterhout 1-2 in Blokker en is zaterdag en zondag geopend van 12:00 t/m 17:00. De toegang is gratis.
Voor meer informatie 0229-266344 of www.mak-blokweer.nl