Hoornse Wijkenlopen voor 18e maal

ingevoerd op 28-4-2007

Het gemeentelijk Sportopbouwwerk Hoorn organiseert dit jaar voor de achttiende keer de Hoornse Wijkenlopen. De wijkenlopen worden op acht achtereenvolgende woensdagavonden gehouden. De eerste loop vindt plaats op 9 mei 2007 bij sporthal De Kers. Voor kinderen van 6 t/m 12 jaar zijn er dit jaar ook twee Kidslopen.

Uit het aantal deelnemers aan voorgaande edities van de Hoornse Wijkenlopen blijkt dat de lopen zeer populair zijn. Vorig jaar zijn er maar liefst 500 stempelkaarten verkocht! Dus wees er snel bij en bestel alvast vooraf een stempelkaart voor alle acht de wijkenlopen via de website www.sportopbouwwerkhoorn.nl.

Parcours
Het Sportopbouwwerk probeert wekelijks zo veel mogelijk variatie in het parcours aan te brengen. Zo wordt er iedere woensdag een andere wijk van Hoorn aangedaan, waarbij de deelnemers de ene keer door een park rennen en de andere keer over een verharde ondergrond door de wijk. Het parcours is geschikt voor jong en oud en biedt goede trainingsmogelijkheden voor zowel de recreatieve als de wedstrijdloper. De looproute, die een lengte heeft van 2,5 kilometer, kan 1, 2, 3 of 4 keer worden gelopen, resulterend in de afstanden 2½, 5, 7½ of 10 kilometer.

Kidsloop
Ook dit jaar zijn er Kidslopen. De Kidslopen worden georganiseerd in het kader van de BOS-Impuls. De BOS-Impuls is een tijdelijke stimuleringsregeling Buurt, Onderwijs en Sport. Vanaf 2005 ontvangt de gemeente Hoorn een financiële bijdrage van het rijk voor projecten die in arrangementen sportieve of bewegingsactiviteiten voor jongeren aanbieden in samenwerking met buurt-, onderwijs-, en sportorganisaties. De Kidslopen zijn voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Ze worden dit jaar twee keer gelopen, namelijk op 9 mei bij sporthal De Kers en op 16 mei bij sportcentrum De Opgang. De afstand van een ronde bedraagt 550 meter. Net als bij de Wijkenlopen kan het parcours maximaal vier keer worden gelopen. Het startschot klinkt bij beide Kidslopen om 19.00 uur. Inschrijving is mogelijk vanaf 18.30 uur. Dat kost 1 euro per persoon.

Voor deze loop zijn de scholen uit het projectgebied van de BOS-Impuls benaderd. Dit zijn de scholen uit Risdam-Noord en Kersenboogerd-Centrum. De kinderen van deze scholen konden zich al vooraf inschrijven. Wilde Ganzen beloont de inzet van de actievoerders met een premie van maar liefst 70% over de netto actieopbrengst. Dit bedrag gaat naar Stichting Todos. Stichting Todos (Toekomst door Sport) geeft in Nederland voorlichting over het leven van jongeren in sloppenwijken en de rol die sport in de verbetering van hun toekomst kan spelen.

Stempelkaart via www.sportopbouwwerkhoorn.nl
Om aan de Wijkenlopen deel te kunnen nemen, zijn er twee mogelijkheden voor inschrijving. De deelnemers kunnen zich voor iedere loop op de avond zelf inschrijven vanaf 18.30 uur of ze kunnen een stempelkaart kopen. Een losse inschrijving kost 3,50 euro inclusief een medaille en 3 euro voor wie geen herinnering wilt ontvangen. Een stempelkaart kost 15 euro. Hiermee kunnen de deelnemers aan alle acht lopen deelnemen. Bij aanschaf van de stempelkaart ontvangt men een T-shirt, dat naast de gebruikelijke sponsoren mede mogelijk is gemaakt door de Stichting Hoorn 650. Om de drukte bij inschrijving op 9 mei te voorkomen, is het mogelijk om vooraf een stempelkaart te bestellen via www.sportopbouwwerkhoorn.nl.

Start
De tijdwaarneming gebeurt ook dit jaar door Nico Smal van Running Time. Het startschot klinkt  bij iedere loop om 19.30 uur. Bouke Pitstra verzorgt het commentaar.

Schema
Datum  Wijk   Startplaats   Adres
09 mei  Kersenboogerd  Sporthal De Kers  Moerbalk 1, Hoorn
16 mei  Risdam-Noord  Sportcentrum De Opgang Akkerwinde 43, Zwaag
23 mei  Binnenstad  v.v. Hollandia   ABC Julianapark, Hoorn
30 mei  Nieuwe Steen  Hockeyvereniging H.M.H.C.    Nieuwe Steen 9, Hoorn
06 juni  Grote Waal  Kanovereniging Flevo  Dwaalpark 2, Hoorn
13 juni  Risdam-Zuid  Sportcentrum De Vredehof Vredehofstraat 5, Hoorn
20 juni  Zwaag/Blokker  v.v. Westfriezen   Wilhelminastraat 11, Zwaag
27 juni  Hoorn-Noord   H.R.T.C    Holenweg 14, Hoorn

De organisatie hoopt net als voorgaande jaren op een stijgend aantal deelnemers en wenst iedereen gezonde en sportieve wijkenlopen toe. Meer informatie over de wijkenlopen is tijdens kantooruren verkrijgbaar bij het Sportopbouwwerk, via telefoonnummer (0229) 25 94 50 of www.sportopbouwwerkhoorn.nl

Reacties
Reactie: (Anja)
28-5-2007, 01:37
Dus dankzij jou. Want jij was tenslotte een van degenen die het eerst reageerde op een onzinnige stelling van een paar verveelde mannen die dachten de boel uit de tent te lokken. Nu, het gaat me moeilijk af, maar als ik goed me best doe haal ik jou niveau ook nog. Moet wel ver afzakken, maar toch. Leuk, zo’n site. Vraag aan de redactie; waarom uberhaupt demogelijkheid te reageren op nieuwsonderwerpen. Is dit het niveau wat jullie aan reacties willen ?

Reactie: (Anita)
27-5-2007, 13:12
Hoezo Anja, kan je niet tegen wat sarcasme? In dit hele onderwerp wordt geen onvertogen woord gezegd, geen vuilbekkerij, volgens mij blijf ik ook correct, ik maak geen gebruik van de ellendige spelfouten die veel jeugd tegenwoordig "breezertaal" noemt, ik ben alleen hier en daar wat sarcastisch. Wat is daar mis mee? Dit hele topic is toch al een lachertje, dankzij de eerste reageerders op dit onderwerp....

Reactie: (Anja)
27-5-2007, 01:51
Allemachtig Anita. Hoe oud ben je nu eigenlijk ?
De eerste keer dat ik Hoorngids bezoek. Als dit het niveau is. Kan de redactie dit hele item niet verwijderen ? Hoe kinderachtig kunnen volwassen mensen niet zijn. En dan maar zeuren dat de jeugd zo’n grote mond heeft en er niets van snapt. Zie hier het voorbeeld. En gezien de eerdere reacties zal er wel weer door ene A gereageerd worden. Toe maar meid, laat je niet kennen hoor.

Reactie: (Anita)
26-5-2007, 22:43
Bedankt! Doe ik het toch gewoon nog een keer...

Reactie: (Theo van Dam)
24-5-2007, 19:46
Goh zet iemand een zinvolle reactie op deze discussie forum moet er weer iemand zo nodig het laatste woord hebben. Goed zo mevrouw.

Reactie: (Anita)
18-5-2007, 03:48
@ Kees Hessing: Ach, als we toch bezig zijn.. gelukkig ben jij er nu, en kan je ons verblijden met reacties die een stuk zinvoller zijn!

Reactie: (Kees Hessing)
17-5-2007, 17:43
Een mooie man, een Don Juan, een Anita, een Edkar of tof ook weer niet, een Ko, een Huesje en een discussie over niets en iedereen happen. Jullie doen geen van allen voor elkaars niveau onder. Tjonge , een hele domme stelling en nog veel dommere reacties. En ik maar denken dat ik hier nog zinvolle discussies kon vinden.

Reactie: (Anita)
14-5-2007, 14:32
@ Echte Edkar: het moge inderdaad duidelijk zijn dat fake Edkar dezelfde persoon is die zich voordoet als Don Juan en Lelijke Man. Dergelijke sneue types hebben nou eenmaal hulp nodig van fictieve persoontjes om hun zwakke karakter te maskeren.

Reactie: (Edkar)
14-5-2007, 12:57
Het moge duidelijk zijn dat het bericht van 13 mei, 20.07 uur van een ontzettende fake Edkar is.

Reactie: (Ko Binder)
13-5-2007, 23:32
Ga nu deze grappen en grollen maar vertellen in het bejaardenhuis, gij zijt out of date, beschimmeld zelfs Mooie man, Don Juan en ook Edkar, allemaal schuilnamen voor een ouwe frusto. Een voorstelling van bijvoorbeeld Theo Maassen zou je van opfrissen.

Reactie: (Edkar)
13-5-2007, 20:07
Eigenlijk dames ben ik van mening veranderd. Kom op met die dikke konten. Het luie zweet erui. Lopen hop hop hop, vrouwtje in galop.

Reactie: (Anita)
11-5-2007, 16:09
Ik deel Huesjes mening. Ik had ook meteen het zeer donkerbruine vermoeden dat het hier om één en dezelfde persoon gaat. Blijkbaar heeft niet zo mooie man het gevoel het niet meer alleen te redden en heeft hij daarom een fictief alter ego uit de virtuele grond gestampt om zijn sneue woorden kracht bij te zetten. Ach ja.. het is een bekend verschijnsel bij zulke typetjes. Een hoop gekakel, weinig karakter!

Reactie: (Edkar)
11-5-2007, 15:29
Ik stel voor dat don juan (en ook mooie man als dat een ander is) zelf eens lekker gaan hardlopen. Is goed voor ze. Krijgen de ongebruikte hersens tenminste weer eens wat zuurstof en misschien heel misschien gaan ze dan beseffen dat ze eigenlijk toch wel erg onbeschoft zijn. Ben echter bang dat het voor deze 2 te laat is.

Reactie: (Huesje (mooie vrouw))
11-5-2007, 12:31
Ow, heb een donkerbruin vermoeden dat Mooie man en Don Juan, één en dezelfde persoon is én dat deze reacties cq opmerkingen van deze persoon onderdeel is qua promotie-actitviteiten van het Sportopbouwwerk...slaat op voorhoofd, dat ik daar niet eerder aan heb gedacht. Alleen een dorre ambtenaar kan zoiets zo passé verzinnen, de moderne man oppert zoiets natuurlijk niet, toch? :) Zo, ook weer opgelost.

Reactie: (Don Juan)
10-5-2007, 23:06
Wat kletsen jullie nu eigenlijk allemaal ? Mooie man heeft gelijk. zeur niet, doe wat aan je figuur. Echte mannen willen in de zomer gewoon mooie vrouwen zien en niet belemmerd worden in hun uitzicht door wandelende flatgebouwen. Ga meedoen met die wijkenlopen, dat is een goed begin. Heb je ook geen tijd om hier wat nietszeggende opmerkingen, waar mooie man blijkbaar alleen maar op uit is, terug te geven. En edkar, triest geval, je bijdrage is zinvol. Denk je dat er iemand een seconde van wakker ligt ? Hypothetische vraag. Geen antwoord dus graag. En dames, kom op lopen, de gemeente stopt er niet voor niets zoveel subsidie in en wij willen een lekker biertje op een zonnig terrasje en mooie vrouwen bekijken.

Reactie: (Edkar)
10-5-2007, 17:55
Triest hoor mooie man. Als je echt niets te doen hebt met je leven maak er dan een eind aan

Reactie: (Anita)
10-5-2007, 11:26
Alleen al het feit dat je jezelf "mooie man" noemt *proest*

Reactie: (Huesje)
9-5-2007, 23:57
"Verzin iets origineels" Jij begon, zo passé ook, dus jij krijgt de voorspelbare reacties, punt uit. Start and keep running, go go go!

Reactie: (mooie man)
9-5-2007, 22:34
Gaap Huesje... doelgroep van mijn schrijven. Zo’n voorspelbare reactie. Verzin iets origineels of, beter nog, begin vast met te trainen voor de wijkenloop.

Reactie: (Huesje)
9-5-2007, 21:38
Zo is ’t maar net Anita. :)

"Hoorn lijkt tegenwoordig artis wel." Niks mis met Artis, maar wel met jou als je op het terras gaat zitten (ongetwijfeld met een biertje) apies kijken en deze vergelijkt met uitgelubberde vrouwen. Daar hebben wij vrouwen nauwelijks tijd voor. Gij, met uw beginnend buikje, te lange shorts, te lange sokken, foute gympen, lullig petje, klotsende oksels, fout zonnebankkleurtje, vast wel een oorringetje, wat kalend maar toch een staartje (ook dat nog), beetje midlifecrisis?...get your ass out of the chair and run!


Reactie: (mooie man)
9-5-2007, 19:14
Goed zo Anita, die zak over je hoofd lijkt me voor jou inderdaad de beste oplossing.

Reactie: (Anita)
9-5-2007, 09:43
Gek genoeg zijn degenen die altijd zulke onzin uitkramen juist die mannen waar je niet normaal voorbij kunt lopen zonder kotsemmer. Zak over je hoofd en rennen maar, zou ik zeggen!

Reactie: (mooie man)
9-5-2007, 00:35
Zo vrouwen, zo met de zomer voor de deur kunnen de meesten van jullie wel wat beweging gebruiken om al die pondjes cq kilogrammen overgewicht weg te krijgen. Lopen dus !! Ik wil van de zomers als ik op het terras zit wel wat lekkers zien en geen uitgelubberde vrouwen.
Doe er eens wat aan. Hup, met je luie kont van de stoel en je aanmelden. Wij mannen willen wel naar wat behoorlijks kijken. Hoorn lijkt tegenwoordig artis wel.