Sleuteluitreiking Vietnamese Woongemeenschap Lingeweg Hoorn

ingevoerd op 3-5-2007

Donderdag 3 mei heeft IntermarisHoeksteen het fonkelnieuwe appartementengebouw opgeleverd aan de Lingeweg in Hoorn. De eerste sleutels zijn uitgereikt aan de Vietnamese bewoners van de woongemeenschap voor senioren.

De appartementen zijn ontwikkeld in nauw overleg met initiatiefnemers voor de woongemeenschap. Op de begane grond is een recreatieruimte beschikbaar voor gemeenschappelijke activiteiten van de bewoners.
Het complex is een combinatie van appartementen voor de woongemeenschap in de rode woontoren en huisvesting voor cliënten van Leekerweide in het aangrenzende lagere gebouw, dat gelijktijdig is opgeleverd.

Ondanks ruime belangstelling tijdens de voorbereiding van de Vietnamese bevolking in Nederland om in dit project te gaan wonen, is bij de toewijzing gebleken dat velen nog niet toe waren aan deze vorm van huisvesting. Bij de oplevering zijn daarom een aantal appartementen verhuurd aan Nederlandse senioren. 

Het ontwerp is van Boparai Architecten uit Amsterdam. Het project is ontwikkeld en gerealiseerd door Intermaris Projecten B.V.
De officiële opening is gepland op 24 mei a.s.