Ook Hoorn betreedt de virtuele wereld van Second Life

ingevoerd op 12-5-2007

Second Life is een 3D omgeving op het internet. Iedereen kan een virtueel personage aanmaken en hier rond lopen, dingen bekijken en in contact komen met personen en bedrijven. Het is in 2003 opgezet en heeft nu al meer dan 5 miljoen ”bewoners” wereldwijd. Het laatste half jaar is Second Life explosief gegroeid en zijn er grote Nederlandse bedrijven ingestapt zoals ABN AMRO, Randstad en ING.

Aangezien Second Life groot en onoverzichtelijk is, willen wij als Second Hoorn ondernemers in Hoorn verzamelen in 1 regio. Deze regio dient een kleine weerspiegeling te worden van Hoorn die voor bezoekers herkenbaar is en plezierig is om in te verblijven.

Over Second Life
In Second Life kan iedereen een personage (een zogehete Avatar) aanmaken en met dit personage door de virtuele wereld heen wandelen. Het aanmaken van een Avatar is gratis. Je kunt je personage helemaal maken zoals je wilt, dik of dun, lang of klein en tot in de kleinste details van mondhoeken en wenkbrauwen. Ook kun je je kleding uitkiezen en wijzigen. Omdat dit best lastig is, kan je ook kleding kopen. Hiervoor betaal je met Linden dollars (L$). Linden dollars moet je kopen met echte dollars. Naast kleding kun je nog veel meer kopen om je eigen personage te verrijken.

Verder kun je een stuk land kopen of huren. Hier kun je zelf een huis op bouwen of je koopt een kant en klaar huis. Hetzelfde geldt voor je inrichting, je kan uren puzzelen op een mooie bank, maar er zijn tal van banken te koop. En zo is er op Second Life een heuse economie ontstaan.

Commercieel
Second life draait vooral om mensen die elkaar willen ontmoeten op sociaal vlak. Maar ook bedrijven vinden het interessant om hun klanten te ontmoeten en stappen groots in. Zo heeft Randstad een heel mooi eiland en kan je bij Mercedes al een proefrit maken in de nieuwste C-Klasse. De ondernemer presenteert zichzelf (branding), kan met de klant in contact komen (chatten) en verwijst door naar de website (niet in SL, maar op het internet).

Vorderingen
Op dit moment wordt er hard gewerkt aan de opbouw van Second Hoorn. Zo wordt een deel van de haven nagebouwd met karakteristieke kenmerken zoals het Houten Hoofd en de Hoofdtoren. Hierachter komt de Bierkade met het Museum van de Twintigste Eeuw en vervolgens de Rode Steen. Via de website www.secondhoorn.nl kunt u alle vorderingen volgen.

Meer informatie
Voor meer informatie, kijk op www.secondhoorn.nl of neem contact op met Christian Takes, 0229 249934.

Reacties
Reactie: (Gozik)
13-5-2007, 18:06
Als kleding geld kost, mag ik dan naakt lopen?
Betalen voor iets virtueels, kan ook gratis en dan heb je pas echt iets leuks, maar betalen met $, we leven wel in €uro land!

Reactie: (devries)
13-5-2007, 15:20
Slaat helemaal nergens op, is een zwaar overtrokken hype, dat doen ze dus met je zuur verdiende belastingcenten. Wanbestuur.