Loop tegen kanker levert 65 duizend euro op

ingevoerd op 17-5-2007

Ruim negenhonderd mensen hebben donderdag in Hoorn en Zoetermeer meegedaan aan een loop voor de kankerbestrijding. De opbrengst van ’Lopen doet hopen’ ligt waarschijnlijk boven de 65 duizend euro, liet de organisatie weten. Vorig jaar, toen de loop alleen in Hoorn werd georganiseerd, werd 25 duizend euro opgehaald.

’Lopen doet hopen’ werd dit jaar voor de vierde keer op Hemelvaartsdag georganiseerd. Kinderen konden meedoen aan een speciale kinderloop. Verder was er een hardlooptocht voor volwassenen georganiseerd en een route voor nordic walkers uitgezet.

Voor het eerst konden lopers op twee locaties deelnemen. In Hoorn deden 618 deelnemers mee, tegenover bijna vijfhonderd vorig jaar. In Zoetermeer liepen ongeveer driehonderd mensen mee.

De organisatie noemt deze editie van ’Lopen doet hopen’ een groot succes. Zowel het aantal deelnemers als de totale opbrengst heeft de verwachtingen ruim overtroffen, meldt een woordvoerder. Vooraf had de organisatie verwacht een kleine veertigduizend euro op te halen.

De deelnemers konden zich laten sponsoren voor de loop. De opbrengst gaat naar KWF Kankerbestrijding en naar de stichting RE/START, een fonds dat door enkele ziekenhuizen is ingesteld voor financiële hulp aan kankerpatiënten en hun familie.

Reacties
Reactie: (****)
24-5-2007, 16:45
Je moet het maar zien als een soort training voor de marathon waarme je ook nog iets goeds doet voor je medemens.

Reactie: (Edkar)
18-5-2007, 15:27
Het zou nog beter kunnen worden als ze de datum van dit evenement afstemmen met de marathon van Hoorn. Daar zit nu 3 dagen tussen en dat is toch wat weinig. Er zijn zat mensen die nu kiezen voor de halve marathon. Twee weken ertussen zou wellicht nog meer kunnen opleveren voor dit prima initiatief.