Speed en alcohol op de fiets

ingevoerd op 18-5-2007

In de nacht van donderdag op vrijdag werd een 34-jarige bromfietser uit Hoorn aangehouden op de Willemsweg. Surveillerende agenten zagen de man daar slingerend rijden en op een gegeven moment onderuit gaan. Bij controle bleek dat hij alcohol had gedronken. Eenmaal aan het politiebureau verklaarde de man ook ‘speed’ te hebben gebruikt. Een bloedonderzoek moet duidelijk maken in hoeverre het gebruik van beide stoffen de rijvaardigheid van de verdachte heeft beïnvloed.

Reacties
Reactie: (Loll)
30-11-2009, 18:28
uhm ik weet niet of jullie het weten maar speed kan de beinvloeding van alcohol tegen gaan maar ook weer juist andersom dus hij had net zo goed ook straal bezopen kunnen zijn i.p.v hardstikke nuggter ok dankjeewel doeiiii:D

Reactie: (Malle Pietje)
16-6-2007, 00:22
Jee, jullie lijken allemaal wel ervaringsdeskundigen. Jullie weten precies hoe het werkt. Mijn diepe bewondering. Als ik jullie bijdragen zo lees, voel ik me opeens niet zo mal meer, maar eigenlijkheid heel gewoon. Ga mijn vriend Speedy Gonzalez maar even bellen. Misschien heeft die wat leukers te vertellen.

Reactie: (Alexandra Smirnova)
26-5-2007, 22:39
Als je vreemd uit je ogen kijkt, blijkbaar nog nooit iemand met oogziekte gezien!

Speed en Alcohol lossen elkaar niet op, dat lijkt wel zo, je kunt beter rijden, maar je blijft traag reageren!
Dus wel netjes recht meestal, maar geen reactie, en je ziet alles telaat, dus daarom gaan sommige bij erg flauwe bochten ook te laat, en dan jammer van die boom....
Ik heb iemand zien lopen, en nadat de Politie hem vond, kreeg hij als beloning nog enkele maanden extra lopen!

Reactie: (Kees)
24-5-2007, 19:44
Beste Onno, het kan ook zijn dat iemand onwel wordt. Lijkt me toch handig dat even te controleren. Voor de rest kan ik wel leven met je gedachten goed.

Reactie: (Malle Pietje)
24-5-2007, 19:42
Als ie nu voldoende "speed" had gehad, hadden ze hem nooit kunnen pakken. Een beetje een sukkel dus.

Reactie: (Jenni)
18-5-2007, 18:14
Speed en alcohol heffen elkaar op, dus dan zou hij toch aardig nuchter geweest moeten zijn :D

Voor het gebruik van speed is een bloedproef niet nodig.. in zijn ogen kijken is genoeg....

Reactie: (D1RK)
18-5-2007, 17:10
Beste Onno,
dit is een eenvoudige bloedproef, want de hoeveelheid alcohol word ook bepaald, en geeft een hoogte van de boete, en dit hoord er dus ook bij, niet of je iets, maar hoeveel je gebruikte, dus dan kan de straf zwaarder worden en zo verdienen ze een test terug, zwaarder straffen dus, en misschien had hij tekort alcohol om een rijverbod te krijgen?

Als beide te laag zijn, zou hij dus vrijuit gaan, en nu is de combinatie dus belangrijk, maar als Onno zulke antwoorden blijft geven, mag ik jou ook testen?

(grapje)

Reactie: (Onno)
18-5-2007, 16:53
Vreemd berichtje, vooral de zin dat onderzoek uit moet wijzen in hoevere de gebruikte stimulerende middelen de rijvaardigheid hebben beinvloed..men zag hem toch slingerend rijden en ook nog eens onderuitgaan?? Hoeveel meer moet er gebeuren voor duidelijk is dat deze meneer een bestuurder onder invloed was/is??

Betaal ik daar belasting voor, om dit soort onzin onderzoeken en opleidingen van deze mislukte blauwhemden te finaciëren?