Hoornse Stadsfeesten in 2007 groots gevierd

ingevoerd op 21-5-2007

Van vrijdagavond 15 juni tot en met zondagavond 17 juni organiseert de Stichting Hoornse Stadsfeesten voor de negende keer een feestweekend in het centrum van Hoorn. Van de haven tot en met het station brengen meer dan honderd artiesten en muzikanten op tien binnen- en buitenlocaties muziek, dans, kunst en cultuur.

Op vrijdagavond 15 juni worden de Stadsfeesten in de Statenpoort om 20:00 uur geopend door de voorzitter van de Stichting Hoorn 650, Dick Louwman. Daarna gaat het feest op de Rode Steen van start met een spetterende optredens van de band May en 10-mansformatie Unigroove, die het publiek losmaakt met soul, funk en dance classics. Ook op andere locaties in de stad vinden vrijdagavond allerlei optredens en activiteiten plaats, waaronder een kroegenrondje van dweilorkesten en de jaarlijkse nachtmarkt.

De Hoornse Stadsfeesten zijn inmiddels een begrip in Westfriesland. Een heel weekend worden door de hele stad festiviteiten georganiseerd. Optredens worden verzorgd door lokale bands, koren, muziek- en dansverenigingen. Van Jazz tot klassiek, van big band tot rock ’n roll, alle muziekstijlen komen aan bod. Daarnaast zijn er verschillende activiteiten voor kinderen, een singer-songwriter middag, een openlucht kerkdienst, een korenfestival, straattheater, stand-up comedy, diverse dansdemonstraties en nog veel meer.

De Hoornse Stadsfeesten zijn voor alle bewoners en bezoekers van Hoorn gratis toegankelijk. Voor meer informatie over het programma, kijk op www.hoornsestadsfeesten.nl