1,5 miljoen euro energiesubsidie voor West-Friesland

ingevoerd op 21-5-2007

De negen West-Friese gemeenten krijgen van de provincie samen bijna 1,5 miljoen euro subsidie voor het terugdringen van CO2-uitstoot.
 
De subsidie komt uit de regeling “Subsidies duurzame energiepakket Noord-Holland 2001-2008” en maakt het mogelijk met succes de totale CO2-uitstoot en de energierekening van de betreffende gebouwen te verlagen.
 
De gemeente Hoorn heeft voor de volgende projecten subsidie aangevraagd en gekregen:

Toepassing van een lagere temperatuur-verwarmingssysteem in 40 woningen in de wijk  Bangert en Oosterpolder. Dit systeem zorgt ervoor dat er minder energie nodig is om de huizen te verwarmen, wat ook gunstig uitpakt voor de woonlasten van de bewoners.

In het Gebouw voor Werk en Inkomen zorgen warmtepompen voor opslag van warmte en kou in de bodem. Zo kan er in de zomer worden gekoeld en in de winter worden verwarmd met een lagere energierekening dan via reguliere verwarmings- en airco- systemen.

Op de locatie van de oude schouwburg komen 30 appartementen en 8 stadswoningen waarbij warmte en kou in de bodem worden opgeslagen via asfaltcollectoren, dit in combinatie met een lager temperatuursysteem.

Reacties
Reactie: (Alexandra Smirnova)
26-5-2007, 22:54
Waarom subsidie?
Als een grondwarmtepomp goed werkt, en niet bij ons eigen huis maar in een groter project geplaatst word, moet de meerkosten tijdens de bouw toch snel terug te verdienen zijn?

Kan ik nu achteraf, gelijk met alle andere die een rendabel systeem hebben wat al bewezen is ook subsidie claimen?

Lage temperatuur is onzin, iets duurdere radiatoren, maar vrijwel elke bestaande woning kan door de keteltemperatuur die meestal standaard tussen de 75 en 90 graden staat op 50 te zetten en zo door sneller moduleren van de HR ketels tenminste 27% energie besparen, minder stof verplaatsing en gelijkmatiger warmte, warmere vloeren en dus lagere kamertemperatuur bij gelijk comfort!

Alleen bij temperaturen onder Nul en harde wind, of als je in een koud huis thuis komt na enkele weken vakantie, kun je even snel hoger zetten voor sneller warmte!

Waarom zo geld weggeven terwijl het systeem wat we prive plaatsen veel duurder was dan serie bouw, en we verdienden het in 9 jaren terug!