Proef met gratis bussen voor ouderen in Kop Noord-Holland

ingevoerd op 24-5-2007

Met ingang van 1 juni aanstaande start de Provincie Noord-Holland in samenwerking met Connexxion een proef met gratis openbaar vervoer voor 65-plussers. Vanaf deze datum kunnen 65 plussers vier maanden lang gratis reizen tijdens de daluren met alle bussen in de Kop van Noord-Holland, West Friesland en de regio Alkmaar (met uitzondering van de stadslijnen Alkmaar).
 
De start wordt officieel ingeluid op vrijdag 1 juni aanstaande bij Restaurant De Zandhorst te Heerhugowaard. De strippenkaart wordt voor 65 plussers tijdelijk overbodig.

Reacties
Reactie: (D!rk)
3-6-2007, 10:51
Naast de taalfoutjes, ik doe het zelf ook dus, maar er stond meer in het eerste verhaal van mij!
Verder werkte F7 niet, dus geen taalcontrole..helaas.

Meer bussen zal voorlopig alleen maar veel geld kosten, als iemand een betere route weet, schrijf het, maar houd dan wel rekening met smalle straten en brede bussen!

Marketing medewerkers geven vaak diverse nieuwe produkten weg, omdat wat je niet weet, niet verkocht word, dus een korte periode gratis uitdelen kun je vaak later terug verdienen, zo ook bij internet, gratis modem, aansluitkosten en half geld en dan maar hopen dat de niet over enige tijd weg lopen, maar niet geprobeerd is geen klanten, en vermoedelijk is het met onze bussen net zo!
Ik zou de Service Taxi erbij kunnen zetten, die is minder betrouwbaar, vooral buiten Hoorn, dus deze is voordeliger en betrouwbaarder, maar je moet als je een rollator type in je bus krijgt, niet gelijk volgas wegrijden, maar even wachten dat ze zitten!
Eenmaal een fout, en weer enkele vaste klanten minder, want juist deze groep vertelde het door in het gehele huis, en daar wonen zoveel oudjes!

Ook bij drukke Hoorn650 in binnenstad is gratis busje wel intressant, zowel Horinezen als van buiten, want er is in onze wijk op sommige plekken wel genoeg parkeerruimte!
Kievit is leeg, en de bus vlakbij... en dus ook voor mensen uit regio een leuk gratis parkeren alternatief?

Reactie: (Johan)
3-6-2007, 00:35
Tja, dat maak ik door mijn leeftijd en in mijn verontwaardiging over het onderwerp een aantal taal en spelfouten. Mea maxima culpa. Maar vervolegns verdwijnt de inhoud van mijn betoog door een zinloze discussie over taalfouten, terwijl ik dacht dat het over een beter openbaar vervoer ging. En wat het feit dat ik taalfouten maak te maken zou hebben dat ik niet bij het openbaar vervoer werk gaat eveneens volkomen langs me heen. U heeft helemaal gelijk, daar niet van (u kunt het krijgen hoor, u schijnt het graag te willen, bij deze), liever zie ik ook een inhoudelijke bijdrage.

Reactie: (Dr . Amstel)
2-6-2007, 11:15
Beste Dirk

Bij het lezen van uw reactie, komt bij mij de vraag om de hoek kijken, of u misschien een beetje teveel van het goudgele vocht heeft genuttigd waarover u schrijft.
Even buiten beschouwing gelaten welk vocht u daarmee bedoelt.........ik denk dat te kunnen raden.
Een beetje warrig verhaal, moet ik u bekennen.
Ik vermoed dat u een beetje moeite heeft met kritiek op uw schrijffouten, die u overigens door uw eigen kritiek op anderen over u zelf afroept.

Londen i.p.v. Londen, wat bedoelt u?????????
Bij voorbaad............Ik geef de voorkeur aan bij voorbaat.
Die (worden) kom ik in geen enkele taal tegen, ik zou hier in Nederland zeggen dat hier (woorden)beter op zijn plaats is.
Ik raad u aan om anderen die een foutje maken voorlopig even niet op hun fouten te wijzen, zolang uw eigen fouten niet aan de orde mogen komen.
Verder adviseer ik u om voor u berichten de wereld instuurt, deze eerst nog even te lezen, en te corrigeren, daar waar nodig.

Een prettig en leerzaam weekend toegewenst.

Reactie: (D1RK)
1-6-2007, 17:41
Geacht hr Amstel,

U heeft niet teveel van het gelijknamige gele goud gedronken, maar in Suid Afrika is het net iets anders dan gewoon Nederlands...
Helaas komt daar ook steeds meer engels in voor, maar dit is dus foutloos, of moet ik hier Zuid Afrika schrijven?
Waarom leren kinderen nog Frankrijk en geen France?
Rusland en geen Russia...?
Londen i.p.v. Londen?
Vandaar dat ik al bij voorbaad iets.... en die andere, die worden kom ik in geen enkele taal tegen, behalve bij pubers die teveel SMS jes sturen, CU!

Reactie: (Dr. Amstel)
27-5-2007, 00:54
Over taalfouten gesproken Dirk.
Maar je schreef het al, je bent ook niet foutloos, en daar heb je dus gelijk in.

Passagiers schrijf je zo, (grapje) !!!!!!!


Reactie: (D1RK)
26-5-2007, 22:33
Gezien de taalfouten werk jij gelukkig niet bij het openbaar vervoer... (grapje, ik ben ook niet foutloos) maar deze korte periode kan wel als reclame en kennismaking dienen voor meer passasiers en rendebele lijnen, en zo kan het ook beter worden!
Voor de enkeling die nu op sommige rustige tijden erin zit, zou ik liever geen bus laten rijden of om de 2 uur, en daarom ben ik voor deze proef, maar dan ook voor iedereen, minder parkeerdruk in het centrum, want nu fiets ik, maar in de winter ga ik soms gewoon elders winkelen, eventueel Hoogkarspel of Enkhuizen, gratis voldoende ruimte vlakbij parkeren!

Als wij nu met de Gratis bus zouden gaan, komt er voor mensen in de regio meer parkeerruimte!
De Euro bus is leuk, maar de eerste keer moet nog komen, vooral als je met meerdere personen bent, is de auto voordeliger.
Wat je niet weet, gebruik je niet zo snel, dus een gratis kennismakingsperiode is dan zeer belangrijk!

Tijdens de busstaking ging ook de gehele jeugd van de grote waal mee, het was extra vol, en na de aktie waren er ook meer passasiers!

Als ze het niet proberen gebeurt er ook niets, en zal de buslijn vermoedelijk minder worden en uiteindeilijk verdwijnen, alleen de dorpsbussen naar Andijk en Medemblik komen dan nog door de kersenboogerd!

Reactie: (Johan)
26-5-2007, 12:16
Leuk zo’n gratis strippenkaart. Mar met de uitbnesteding oan het Openbaar Vervoer is het een grote puinhoop geworden. Dus de belbussen en cq taxi’s zullen echt niet meer/beter gaan rijden. Leg daar eerst maar eens prioriteit neer. Een goed georganiseerd open vervoer systeem, met name voor ouderen. Dan zijn we allang al blij.