Hoorn krijgt nieuwe trouwlocatie in verstopte kapel

ingevoerd op 29-5-2007

Hoorn krijgt er een trouwlocatie bij. Deze keer geen stoomtram of zeilschip, maar een bijna geheime kapel in de binnenstad. B&W hebben toestemming verleend aan de familie Melcherts om van hun prive-kapel een officiele rouw- en trouwgelegenheid te maken.

Vorig jaar kocht voormalig orthodontist Melcherts het oude monumentale, maar wel wat vervallen, pand van de Kunstuitleen aan het Grote Oost. Hij laat het pand momenteel opknappen en bezit ook de bijzondere neogotische kapel die achter dit pand staat. Een beetje verstopt tussen de woningen van het Grote Oost en die van de Appelhaven. De kapel was de afgelopen jaren door de vorige eigenaar prachtig gerestaureerd en wacht nu dus een mooi functie als rouw- en trouwlocatie.

Het College van B&W zijn tevens akkoord gegaan met aanleg van 14 parkeerplaatsen op het binnenterrein van het voormalige postkantoor aan het Grote Oost. Aan omwonenden wordt gevraagd of zij belangstelling
hebben voor het huren van een parkeerplaats tegen een
kostendekkend tarief. Degenen, die op de wachtlijst staan voor de parkeerplaatsen op het voormalige Waterschapspandenterrein, krijgen voorrang.
Indien er onvoldoende belangstelling is, krijgen de bewoners van de aanliggende straten ook de gelegenheid een
parkeerplaats te huren.

Overigens zijn er ook enkele parkeerplekken voor klanten van de Kunstuitleen die tegenwoordig in het voormalige Postkantoor is gevestigd. Daar worden momenteel enkele koopappartementen gerealiseerd en ook voor deze nieuwe bewoners zijn er straks parkeerplekken.