Wethouder ontvangt wandelboekje ‘Rondom Hoorn’

ingevoerd op 5-6-2007

Voor het station Hoorn ontving wethouder Ronald Witteveen het wandelboekje ‘Rondom Hoorn’ uit handen van de heer D. Beemster van stichting Sisyfus. Het boekje bevat twaalf wandelingen van zo’n twee uur met steeds het station Hoorn als begin- of eindpunt.

De wandelingen gaan over dijken, langs weidelandschappen, door de lintbebouwing van omliggende dorpen en zoeken met name de stiltegebieden op. Ook bevat het boekje een rondwandeling in Hoorn. Direct na de overhandiging starten wethouder Ronald Witteveen en initiatiefnemer Dirk Beemster deze rondwandeling. Iedereen kan meelopen. De deelnemers ontvangen het wandelboekje ‘Rondom Hoorn’. Het boekje is tot stand gekomen dankzij bijdragen van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en de gemeente Hoorn.

Wandelboekje ‘Rondom Hoorn’
‘Rondom Hoorn’ is een initiatief van stichting Sisyfus, een vaste groep mensen die wekelijks met  elkaar wandelen. Deze wandelaars hebben samen de twaalf wandelroutes rond Hoorn uitgewerkt. Wethouder Ronald Witteveen geeft aan dat college en raad graag bereid waren om het initiatief te ondersteunen. ‘Het sluit naadloos aan bij ons doel om mensen te stimuleren tot meer beweging. Het gratis boekje biedt wandelingen die zowel markante delen van Hoorn als het mooie landelijke gebied rondom Hoorn laten zien.’ ‘Rondom Hoorn’ is vanaf 3 juni gratis verkrijgbaar bij de VVV-Hoorn, verschillende musea en bij de inschrijfpunten van wandelevenementen van wandelvereniging UDI-SOS.

Aanmelden rondwandeling
De rondwandeling is op zondag 3 juni en start rond 9.30 uur vanaf het centraal station in Hoorn. Wie zin heeft in deze gezellige wandeltocht langs de binnenstad van Hoorn en het Markermeer, kan zich aanmelden bij bureau sportzaken, Ria de Boer, telefoon 0229 252606, e-mail r.de.boer@hoorn.nl. De wandeling duurt zo’n twee uur en deelname is gratis. Aanmelden kan tot en met vrijdag 1 juni.

Reacties
Reactie: (Ncolaas Beemster)
16-7-2007, 20:19
Sisyfus is een uitgeverij van boekjes. Leuke actie!!

Reactie: (Rob Verhoek)
5-6-2007, 17:35
Wist niet dat Sisyfus een wandelclub was.