Vrijdag 22 juni: recreatieve triatlon voor senioren

ingevoerd op 19-6-2007

Senioren kunnen op vrijdag 22 juni meedoen aan een recreatieve triatlon. De triatlon bestaat uit drie onderdelen: 500 meter zwemmen, 20 km fietsen en 5 kilometer wandelen. De triatlon is geen wedstrijd, er wordt geen tijd opgenomen. Meedoen is belangrijker dan presteren. Ook ouderen met een wat mindere conditie kunnen meedoen.

De triatlon wordt voor de vierde keer georganiseerd door een samenwerkingsverband van zwem- en recreatiebad  De Waterhoorn, de Westfriese Tour Club (WFTC), Stichting Sportwandelschool Hoorn/ West-Friesland en de projectgroep ‘Ouderen in beweging’. De coördinatie is in handen van het Sportopbouwwerk van de gemeente Hoorn.

Zwemmen
De triatlon begint met het onderdeel zwemmen in zwem- en recreatiebad De Waterhoorn om 11.00 uur. Na het startsignaal kunnen de senioren op eigen tempo 20 baantjes zwemmen totdat het 12.00 uur is. Bij de baanindeling wordt rekening gehouden met de geoefende en minder geoefende zwemmer. Er wordt gezwommen in het doelgroepenbad met een temperatuur van 31 graden Celsius. De bodem van het zwembad wordt zo ingesteld dat er bij vermoeidheid overgegaan kan worden tot een stukje wandelen. De gevorderde zwemmer kan zijn baantjes in het wedstrijdbad trekken.

Lunchpauze
Na het zwemonderdeel wordt er een korte pauze ingelast. In de kantine van de HRTC (Hoornse Ren en toerclub) krijgen de deelnemers een kopje koffie of thee. HRTC bevindt zich achter zwembad De Waterhoorn. De lunch dient door de deelnemers zelf verzorgd te worden.

Fietsen
Na de lunchpauze kunnen de deelnemers onder leiding van de WFTC (West Friese Toer Club) een route van 20 km fietsen. Er is een leuke route uitgestippeld door West-Friesland. De groepen starten vanaf 12.45 uur vanaf de HRTC.  Aan het onderdeel fietsen kan iedereen, getraind of ongetraind, deelnemen. De deelnemers dienen zelf voor een fiets te zorgen.

Wandelen
Na het fietsen volgt weer een korte pauze waarin de deelnemers kopje thee of koffie krijgen. Daarna wordt onder leiding van de sportwandelschool Hoorn West-Friesland gestart met de afsluitende wandeltocht. De deelnemers hebben bij dit onderdeel keuze uit wandelen of nordic walking. De wandeltocht gaat over een parcours van ongeveer 5 km. Ook hier worden verschillende niveaugroepen gemaakt.

Aanmelden
Als u zin heeft in een recreatieve bewegingsmiddag waarbij gezelligheid voorop staat, geef u dan zo snel mogelijk op door te bellen naar het Sportopbouwwerk, 0229-259450 of dor te surfen naar: www.sportopbouwwerkhoorn.nl. Ook het inschrijfformulier kunt u via de website downloaden. Wacht zeker niet tot het laatste moment. Deelname kost € 5,00 per deelnemer. Dit is inclusief entree zwembad, kopje koffie of thee en een deelnemerscertificaat. Aanmelding vooraf is noodzakelijk en kan tot donderdag 21 juni tot 15.00 uur.  Bij onvoldoende belangstelling is de organisatie genoodzaakt om het evenement af te lassen.

Het daadwerkelijk inschrijven voor de triatlon kan op vrijdag 22 juni vanaf 10.15 uur bij het HRTC gebouw, Holenweg 14d, in Hoorn (Hoornse Ren en Toerclub, achter zwembad De Waterhoorn). Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Sportopbouwwerk van de gemeente Hoorn, telefoon 0229-259453 of surfen naar www.sportopbouwwerkhoorn.nl.