Schellinkhouterdijk 23 juni afgesloten voor muziekfestival

ingevoerd op 19-6-2007

In het kader van de festiviteiten rond Hoorn 650 vindt op zaterdag 23 juni het Outdoor Stereo Festival plaats. Dit muziekevenement voor jongeren tot ongeveer 35 jaar vindt van 12.00 tot 24.00 uur plaats op en rond het strandje in het Julianapark / Schellinkhouterdijk-gebied. De organisatie is in handen van Gifted Events.

Er worden maximaal 6.000 bezoekers verwacht. De gemeente heeft een vergunning voor het festival verleend en een aantal maatregelen getroffen om een en ander goed te laten verlopen.

Park en dijk afgesloten
De opbouw begint al op woensdag 20 juni. Er komen drie podia voor de muziekoptredens. Het geluid zal voor de omwonenden hoorbaar zijn, maar naar verwachting geen overlast veroorzaken.

Rond het festivalterrein komen hekken te staan, waardoor het park tussen het parkeerterrein aan de Nieuwe Wal en het Scoutinggebouw van donderdag 21 t/m zondag 24 juni niet toegankelijk is. De Schellinkhouterdijk is tijdens het festival afgesloten voor alle verkeer met uitzondering van  hulpverleningsdiensten. Fietsers vanuit Schellinkhout kunnen hun weg vervolgen via de afrit naar Hoorn-80 of via de tuibrug. Fietsverkeer vanuit de Kersenboogerd richting binnenstad kan het beste via de Rijnweg en de Provincialeweg naar de Willemsweg rijden.
Op zondag 24 juni wordt het park opgeruimd. Het is uiterlijk maandagochtend weer voor iedereen toegankelijk.

Bezoekers
Het festivalterrein is voor de bezoekers van twee kanten te bereiken: via het parkeerterrein Nieuwe Wal en via het voetpad langs het Scoutinggebouw. De meeste bezoekers zullen met het openbaar vervoer of met de fiets komen. Voor het stallen van fietsen komt er een speciaal daarvoor ingerichte plek op het parkeerterrein aan de Nieuwe Wal.
Bezoekers die met de auto komen, kunnen hun voertuig parkeren op het terrein van bouwbedrijf Ooms aan de Schelphoek. Ze hoeven na afloop dan niet door bewoond gebied om hun auto te  bereiken. Er zijn verkeersregelaars die de bezoekers naar hun vervoermiddel begeleiden.

Veiligheid
Tijdens het evenement zijn 24 beveiligingsmensen aanwezig om het evenement veilig en ordentelijk te laten verlopen. Daarnaast houdt een team van brandweer, politie en geneeskundige hulpverleners toezicht.

Evaluatie
De gemeente heeft de buurtbewoners via een brief op de hoogte gesteld van het evenement. Na het festival vindt een evaluatie plaats om te kijken of herhaling in de toekomst mogelijk is. Buurtbewoners kunnen hun op- of aanmerkingen bij de gemeente aanleveren, zodat een goede beoordeling is te maken voor een eventueel vervolg van dit festival.

Reacties
Reactie: (karel)
25-6-2007, 09:27
Sammy: ben je boos, pluk een roos. Zet ’m op je hoed, dan is het morgen weer goed.

PS Sinds wanneer is tekst op deze pagina schadelijk voor het gehoor, laat staan hoorbaar? :-)

Wat een tere zieltjes allemaal. Je kunt nooit een eerlijke mening geven zonder ook onaangenaam te zijn. Wat ik zei is dat het een niet ten koste van het ander zou moeten gaan en dat 12 uur veel te lang is om de omgeving te laten "meegenieten". Wie zijn er nu egoisten?
Sterkte.

Reactie: (Huesje)
24-6-2007, 19:50
En het was gooooooooooed volgens dit bericht:
http://www.hoorngids.nl/createsite/news/createnews.asp?b_id=7951 ! :)

Reactie: (Jenni)
24-6-2007, 15:45
Ik hoorde al van de mensen die geweest zijn dat het TOP was! Ik baalde dat ik er niet bij kon zijn, dus hopelijk wordt het volgend jaar herhaald, en dan ben ik er ZEKER bij! Helemaal super, dat zoiets in Hoorn georganiseerd wordt!!!!

Reactie: (Peter)
24-6-2007, 15:36
Sam helemaal mee eens, Karel is gewoon een egoist, zelf leuke dingen willen in Hoorn maar gunt het niet voor ander, heel triest hoor Karel.

Peter

Reactie: (Paula)
24-6-2007, 15:30
Vind ik nou ook Sam je hebt helemaal gelijk.
Maar maak je niet zo druk om die zeikerds die hebben gewoon niets beters te doen en willen graag aandacht!

Mzzl...

Reactie: (Sam)
24-6-2007, 13:54
Jammer dat je er niet bij kon zijn Brigitte, was echt een succes, als ze volgend jaar nogmaal gaan doen zie ik je graag uit je dak gaan :)

Karel jij moet gewoon je smoel houden want je was er niet eens, als je het zo erg vond ga dan een dagje naar Amsterdam ofzo. Dat jij niet uit je dak kan gaan op deze muziek betekent niet dat je de mensen die dat wel kunnen af moet zeiken.

Ow en wat ik mij afvraag is moet er geen soortgelijke tekst als op een pakje sigaretten niet op jou voorhoofd komen:
DIT GEZEIK IS SCHADELIJK VOOR HET GEHOOR :P

Als ik het goed heb staan er op de kaartjes dat het geluid schadelijk is voor het gehoor, en over die vogels van je, volgens mij hebben ze nog nooit zo feel te eten gekregen :P

Greets Sam


Reactie: (karel)
24-6-2007, 00:15
Van 12.00 tot 24.00 is wel erg lang lieve Brigitte, als het nou 2 uur duurt (de een z’n plezier moet niet ten koste van de ander gaan) Maar eindelijk het is 24.00 uur geweest.

Een goede bevalling! :-) ik hoop dat jouw kind wat meer niveau zal hebben want het spijt me wel, maar dit is toch wel uiterst domme muziek......:-(

Reactie: (Huesje)
23-6-2007, 21:45
Vind ik ook hoor Brigitte, in het kader van de festiviteiten rond Hoorn 650 is het juist leuk dat er ook iets voor de jongere medemens is georganiseerd. En het is rond middennacht weer afgelopen.

Deze broedvogels zijn wel wat gewend hoor, Julianapark / Schellinkhouterdijk-gebied is altijd druk en anders hadden ze wel een andere plek gekozen.

Karel, na het festival vindt er een evaluatie plaats, daar kunt U al uw eventuele grieven kwijt. :)

Reactie: (Brigitte)
23-6-2007, 20:40
Ik hoop dat de mensen daar een topfeest hebben, ik had er graag bij willen zijn, maar ja.. dat is niet echt aan te raden met 38 weken zwangerschap.. maar ik hoop dat dit iniatief een jaarlijks terugkomend festival wordt en dat ik er volgend jaar bij kan zijn!

En ach.. zeikerds heb je altijd, die zelfs moeten zaniken over één dag per jaar... rustig maar hoor.. vanavond om 12 uur is het afgelopen!!!

Reactie: (karel)
23-6-2007, 18:09
Wat een asociala ambtenaren( vergunningverleners), ik hoor vandaag nl. al uren lang dit kabaal (ik neem door- en voor zwakzinnigen, het is simpeler dan simpel) op een paar KM afstand door m’n huis dreunen!

PS Overheid, moet er geen soortgelijke tekst als op een pakje sigaretten bij de ingang worden geplaatst:
DIT GELUID IS SCHADELIJK VOOR HET GEHOOR :-)
Schadelijk is schadelijk.....

En oh ja, zijn er bovendien geen dieren zoals broedvogels in dat park die nu verstoord worden?
Dat zou in strijd zijn met de faunawet lijkt mij.....

Reactie: (Anastasia)
21-6-2007, 17:57
Beste Sasja,
als geen inwoner kun je via scouting Peetoom wel een gezamelijk mailtje sturen, zodat je de volgende keer iets anders tijdig kunt regelen.
Ik begrijp dat dit dan tenminste 1 maand van tevoren moet, want niet overal is er zomaar een plek.
Ik denk zelf aan een andere plek en dan lekker varen, maar kan pas zaterdag zien of jullie werkelijk onberijkbaar waren.
Vrijdag en zaterdag ochtend is er nog niets, en eventueel allemaal op vrijdag avond?

Mail maar naar gemeente@hoorn.nl en laat jullie stemmen niet verloren gaan.

Reactie: (Sasja)
21-6-2007, 17:35
Helaas ben ik als kind van 10 iets te jong, en Scouting Vandrig Peetoom heeft dus zowel mijn vrijdagavond, als de zaterdag groep geen opkomst!
Jammer, iets eerder een we hadden een alternatief kunnen zoeken!

Maar ik gun de pubers tot 35 ook wel wat leuks hoor, vele dingen zijn iets te veel voor grijze en kale oude mannetjes!

Omdat er voor onze leeftijd wel genoeg georganiseerd werd, blijf ik toch positief!
Sasja

Reactie: (Erik)
21-6-2007, 09:56
Ha ha,
Als je op "volgende" klikt zie je dat je als senior mee kan doen aan een recreatieve triatlon.

Misschien een leuk alternatief :-)

Reactie: (Onno)
19-6-2007, 20:00
Dus ik als oudere jongere ben niet eens welkom op dat feestje, in dat geval heb ik 2 kaartjes in de verkoop!! Nee ff zonder dollen, ik vindt het wel leuk dat je tot 35 nog als jongere gezien wordt terwijl ik die leeftijd allang achter mij heb gelaten, en ook ik houdt van een goed feestje dus zal er zeker bij zijn..Voor al die mensen die wel overlast zullen ondervinden, jammer maar dan zul je iets later naar bed moeten gaan dan 21 uur, feestje duurt tot 00:00 dus zo lang zul je je oogjes toch wel open kunnen houden??