Gedempte Turfhaven wordt toch 6 meter breed

ingevoerd op 26-6-2007

Ondanks de weerstanden bij ondernemers in de Hoornse binnenstad wordt de Gedempte Turfhaven binnenkort 6 meter breed. En niet de 6.60 meter die de ondernemers als compromis wilden. Dinsdagavond ging een meerderheid van de raadsfracties accoord met de versmalling vanwege de invoering van een maximale snelheid van 30 km die in de hele binnenstad gaat gelden.

Een enkele fractie, zoals Hoorns Belang, vond dat de wethouder beter met de ondernemers had moeten communiceren. Maar de meeste partijen vonden dat de fout bij de ondernemers lag. Het CDA sprak van koudwatervrees bij de winkeliers en volgens de PvdA wide men niet links en niet rechts om. Volgens PvdA-er Bruins had met overvraagd.

Volgens wethouder Van Weel, die waarnam voor haar zieke collega Van der Maat, was men er in overleg niet uit gekomen en had het College van B&W dus gekozen voor de meest ideale situatie: een 6 meter brede winkelstraat. Vanaf de publieke tribune kwam er nog een boze reactie van ondernemer Haring die zei dat wethouder Van der Maat zou hebben geroepen: ”Als we er niet uitkomen, gaan we voor de ramkoers.”

Reacties
Reactie: (D!RK)
27-6-2007, 13:58
Maatjes Haring?

Ramkoers, hoe verziek je de winkel?
Met nette woorden kom je verder, humor mag ook, maar ramkoers?