Plannen voor Van Aalstweg worden in september behandeld

ingevoerd op 28-6-2007

Woensdag hebben de coalitiefracties een voorstel gedaan voor de behandeling van het voorbereidingsbesluit Van Aalstweg. Dit voorstel, dat ook door de oppositie positief werd ontvangen, heeft direct invloed op de behandeling van het onderwerp op 3 juli aanstaande. De meerderheid van de raad is het eens met het formuleren van een nieuw raadsvoorstel door het college. De coalitie stelt voor dat het onderwerp op 3 juli niet inhoudelijk besproken zal worden, maar dat het college in september met een nieuw raadsvoorstel komt.

Aanleiding voor de discussie rondom het voorbereidingsbesluit Van Aalstweg, is de motie in de raad van 12 juni. Daarin stond een verzoek tot uitstel van de plannen voor het gebied. De motie kwam voort uit zorgen over de onderbouwing van het recent door een projectontwikkelaar ingediende plan. Ook zijn er bij de raad nog steeds zorgen over de afhandeling van het verkeer. Mede daarom werd voorgesteld eerst de behandeling van het Masterplan Hoofdinfrastructuur af te wachten. Tijdens de vergadering van 12 juni bleek dat ook bij de omwonenden bezorgdheid over de plannen leeft. De politiek heeft nu aangegeven meer tijd te willen nemen voor de besluitvorming.

Omdat tijdens de vorige vergadering de stemmen staakten moet het raadsvoorstel over het voorbereidingsbesluit Van Aalstweg volgens de geldende wettelijke bepalingen een volgende raadsvergadering opnieuw in stemming worden gebracht. Het college heeft bij monde van de verantwoordelijk wethouder de heer Van Es aangegeven bereid te zijn in september een nieuw voorstel aan de raad voor te leggen.

De mededeling van de coalitiefracties en de reactie daarop van de oppositie en het college, maakt duidelijk dat het voorstel op 3 juli naar alle waarschijnlijkheid zal worden verworpen. Dit geeft het college de ruimte om met een nieuw voorstel te komen. De inhoudelijke behandeling daarvan zal pas in september van dit jaar plaatsvinden.
Belanghebbenden worden er met nadruk op gewezen dat zij vanwege de verwachte afwijzing van het voorstel op 3 juli hun eventuele aanwezigheid bij die vergadering wellicht als overbodig ervaren. Daar staat tegenover dat de agendering van het nieuwe voorstel in de raadsvergadering van september hen nieuwe mogelijkheden geeft voor beïnvloeding van de politiek over dit onderwerp.