Vier hennepplantages in Hoorn ontmanteld

ingevoerd op 28-6-2007

Woensdag werd een henneprooidag gehouden in Hoorn. De politie stelde in zes panden een nader onderzoek in. In vier van deze panden bleken plantages aanwezig te zijn. In een woning aan de Sint Jozefstraat werd een plantage ontdekt met 216 planten. De woning werd niet bewoond. Wel stond er apparatuur om de kwekerij uit te kunnen breiden.

In een eveneens niet bewoond pand aan de Korenmolen stonden 448 stekken. Hier was nog geen plantage ingericht. Wel was daarvoor de apparatuur aanwezig.
In een woning aan de Waterman werd op de eerste etage een plantage aangetroffen met 376 planten. Hoewel dit pand wel bewoond was, was er niemand aanwezig.
In een woning aan de Ridderspoor werd eveneens een plantage aangetroffen met 312 planten en stekken. Tevens werd een alarmpistool en een niet van echt te onderscheiden speelgoedpistool aangetroffen.

In de woning waren drie personen aanwezig. Het ging om een 40-jarige vrouw, een 20-jarige vrouw en een 16-jarige jongen. Zij werden aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Alle inbeslaggenomen planten en apparatuur werden in beslag genomen

Reacties
Reactie: (D!RK)
1-7-2007, 10:42
Helaas heeft onderstaande schrijver gelijk!
Maar, als je duur moet kopen, hou je telers en criminelen in stand.

Dus zelf telers alleen voor eigen gebruik veroorzaken als ze niets verkopen minder overlast en 3 planten mag dus wel!

Ook ik ben tegen gebruik, maar maak wel een verdeling tussen de handel met overlast en de rustige onopvallende thuistelers voor prive gebruik.
Als je verslaafde zo op een recht pad kunt houden, of mensen die gewone sigaretten niets vinden, en wel eens iets willen, en daardoor niet aan de drank gaan, die groep bestaat ook, en daarom mijn dubbelle verhaal.

Reactie: (anti-drugs beleid)
30-6-2007, 14:02
Geen gebruikers, ook geen kwekers en handelaren. En de opmerking "prive gebruik moet mogelijk blijven " slaat nergens op. Bij de wet is zowel verkoop als gebruik verboden. Alleen wordt het tot in zekere mate getolereerd.
Mocht je enige kennis van (soft) drugs hebben dan zou je weten dat elke hoeveelheid, hoe klein ook, schadelijk is voor de gezondheid (ja, inderdaad, alcohol ook, die discussie wil je toch voeren ?, maar dat is appels met peren vergelijken, want drank is bij de wet legaal).

Tuurlijk zijn de criminelen achter de handel en wandel in (soft) drugs een groot probleem. Alleen ieder heeft ook zijn eigen verantwoording.

En voor je weer eens rare kreten slaakt; kom eens kijken bij de Breider Stichting met wat drugs voor "prive gebruik" voor ellende aanricht.

Reactie: (Sasja)
29-6-2007, 07:35
Jammer dat er geen tijden bij staan, want als er slaap plaatsen waren..
De plantage, prima, maar de personen erachter kunnen enkele uren later met de gemaakte winst snel een nieuwe opzetten!

Verder, er zijn enkele thuistelers voor eigen gebruik, enkele planten, stekjes niet meegerekend, geur en overlast heb je dan niet!
Kost minder dan in koffieshop, en als je legaal de Nuon betaald is er niets aan de hand!
Dus alleen deze commerciele die vaak illegaal stroom tappen en huizen vernielen moeten gepakt worden, prive gebruik moet mogelijk blijven, maar zulke grote gezinnen als nu gepakt bestaan gelukkig niet!