Hoornse scholieren krijgen les op industrieterrein

ingevoerd op 2-7-2007

Zo’n 700 leerlingen van de Copernicus-school in Hoorn krijgen na de vakantie tijdelijk les in een gebouw op industrieterrein Hoorn 80. De noodoplossing is noodzakelijk omdat de oude school momenteel wordt gesloopt vanwege de aanwezigheid van asbest.

De gemeenteraad heeft ingestemd om het gebouw Copernicus aan de Nieuwe Steen 11 met onmiddellijke ingang te slopen en dit gebouw te vervangen door een nieuw semi-permanent gebouw. Concreet betekent dit dat voor 700 leerlingen tijdelijk huisvesting moeten worden gevonden voor circa vier maanden, vanaf 27 augustus a.s.

Gemeente en schoolleiding hebben de afgelopen dagen naarstig gezocht naar mogelijkheden. De ruimtelijke mogelijkheden voor noodbouw in Hoorn zijn beperkt, aldus de gemeente.

B&W laten de raad nu weten:
”Wij menen de oplossing te hebben gevonden met de huur van het pand Anodeweg 9, de voormalige De Distillery Hoorn BV. Wij zien goede mogelijkheden om dit pand tijdig gebruiksklaar te maken voor de opvang van de betreffende leerlingen voor vier maanden.
Een veilige fietsroute voor de leerlingen is daarbij van groot belang. Dit geldt voor de leerlingen, maar evenzeer voor de andere gebruikers van het bedrijvenpark. Wij denken dit op te lossen door leerlingen via de Opperdijk, het fietspad vanaf de provinciale weg richting Schellinkhout,  naar school te laten komen. Voor dat doel willen wij een tijdelijke brug over de sloot naar het achterterrein van Anodeweg 9 laten leggen. Door het hek naast de hoofdingang te sluiten, zullen leerlingen gedwongen worden ook van bovengenoemde route gebruik te maken. Uit telefonische contacten met het Hoogheemraadschap Noordhollands Noorderkwartier over een tijdelijke brug over de betreffende sloot is ons gebleken dat van die zijde geen problemen zijn te verwachten. Ook de ondernemers zijn via de voorzitter van Hoornse Ondernemers Compagnie op de hoogte van de oplossing die ons voor ogen staat. Wij hopen en vertrouwen op hun medewerking in het kader van de ruimtelijke procedures die eventueel moeten worden gevolgd.”

Reacties
Reactie: (daisy)
27-7-2007, 15:29
sjeesus man.. nu moet ik wel 2x zover fietsen.. en er gaat volges mij helemaal geen bus via wognum of omstreken?! wie verzind het nou om het in zon achterstallig buurtje te doen?! :S nou ik ben er egt NIET blij mee:P heb liever dan geen school.. whahahaha

Reactie: (Huesje)
21-7-2007, 20:45
Nu nog alle coffeeshops naar HN 80 en is het probleem opgelost. Inhaleren ze in plaats van asbest hasj. Maakt niet uit, het is net zo ongezond. En uiteindelijk zit hier toch het merendeel van de doelgroep van hasj gebruikers bij.

Reactie: (scholier)
19-7-2007, 20:41
Dirk eikel. Natuurlijk hebben we jou reactie niet gelezen. We willen helemaal niets van jou lezen. Het boeit ons helemaal niets wat jij overal van vindt. Stomme sukkel !

Reactie: (sander)
6-7-2007, 15:01
Volgens mij is er al beloofd dat de Copernicus binnen 4 jaar een echt nieuw gebouw krijgt. Dat komt dan waarschijnlijk ergens bij de A7 te staan.

Maar Hoorn ’80 is wel lastig. Er gaan hier geen bussen naartoe. Die gaan wel naar de huidige Copernicus.

Reactie: (D!RK)
2-7-2007, 17:28
Geachte de Vries,
Helaas heeft U niet de berichten van mij , Princess en Sasja gelezen?
Het was in 2010 bedoeld, en wegens asbest moeten er nu dure noodmaatregelen komen.

Ze wilde een gebouw als Titaan, mooi en degelijk, maar helaas word het opnieuw in jan 2008 een noodgebouw!
Er worden nu al plannen gemaakt om een milieu vriendelijk gebouw met extreem hoge isolatie normen en nog betere vertilatie als voorgescheven te bouwen!

Maar omdat gezondheid onbetaalbaar is word deze noodconstuctie helaas noodzakelijk.

Alle andere voorstellen betekende meerdere lokatie’s dus fietsen tussen 5 tot 8 gebouwen ver uit elkaar.....

Er zijn plannen met een nieuw bouwsysteem waarbij naast de normale ook Europesche subsidie mogelijk is, zoals ook al eerder in Zweden, Duitsland en België is verstrekt!
Zelfs in Rusland worden dit soort al gebouwd, maar die zijn zover geperfectioneerd, dat zal gezien de hoge lonen hier vermoedelijk niet haalbaar zijn, gezien de arbeidsintensieve details.

Slechts 4 maanden is deze doos, maar dan word het beter, het is niet anders, en er waren nog veel meer ouders en kinderen die van school wilden als het huidige gebouw TIJDELIJK asbestvrij was gemaakt!

Het zou wel kunnen, maar hoelang is de garantie op asbestvrij blijven, bij gebruik van niet zo voorzichtige pubers?


Reactie: (devries)
2-7-2007, 17:02
En hoe komen ze dan aan het begin van dat mogelijk te gebruiken fietspad ? Het blijft waanzin en er zijn wel andere locaties voor te bedenken, Ze zijn daar overigens in de gemeente en het schoolbestuur niet goed bezig, het te slopen gebouw was semi-permanent en dat betekent dat het op een gegeven moment vervangen moet worden, is het niet handig om in 20 jaar tijd daarover na te denken ? Zal mij benieuwen of het procedureel kan overleven en of het gebouw aan de veiligheidseisen van deze tijd kan voldoen.

p.s. is de site gesponsord door de gemeente ?

Reactie: (Sasja.)
2-7-2007, 15:11
Kunnen we Ries en de Vries niet beter zelf sturen, ze lezen dus niet eens goed!
Het is helaas een noodoplossing, maar beter als in een asbesthoudende school, met risico dat je jaren later pas ziek word, en dat is lastiger bewijsbaar!

Verder, er zijn wel zware bruine asbestvezels gevonden, en geen lichte deeltjes in de lucht,
ik denk dat de leerlingen beter filteren dan de stofzuigers...!

Reactie: (redactie)
2-7-2007, 14:40
Er staat:

Wij denken dit op te lossen door leerlingen via de Opperdijk, het fietspad vanaf de provinciale weg richting Schellinkhout, naar school te laten komen. Voor dat doel willen wij een tijdelijke brug over de sloot naar het achterterrein van Anodeweg 9 laten leggen.

Dus niet over de wegen van Hoorn 80 !

Reactie: (ries)
2-7-2007, 10:28
Helemaal mee eens aangezien de anodeweg achter op hoorn80 ligt en deze 700 leerlingen dwars door het belachelijk hard rijdende vrachtverkeer heenmoeten, dit moet een grap zijn en kan toch geen serieuze optie zijn. levensgevaarlijk en bestuurlijk gezien onverantwoord !!!!!!

Reactie: (devries)
2-7-2007, 10:20
Een zeer slecht en ondoordacht plan, 700 scholieren 2 a 3 km dwars door de superdrukke verkeersaders van hoorn te laten fietsen, mocht dit doorgaan haal ik mijn zoon in ieder geval van school af daar, en ik denk met mij velen ! Misschien een idee om het achterste gebouw van het gemeentehuis daarvoor te gebruiken.