Hoornse markten voortaan later van start

ingevoerd op 3-7-2007

Op woensdag 4 juli vindt in de binnenstad van Hoorn weer de internationale Platen-& CDbeurs plaats. De kramen op de Gouw en de Nieuwstraat zijn gevuld met cd’s, elpees, singles, posters, muziekboeken, dvd’s en foto’s. Overigens starten de markten dit jaar later, om 12 uur, maar gaan ze door tot 20.00 uur! Sommige ondernemers moeten hier nog aan wennen, bleek uit de eerste reacties. Doel is de toerist langer in Hoorn te houden zodat ook de horeca hier baat bij heeft.

De platenbeurs wordt in samenwerking met de Hoornse firma ARC georganiseerd, die sinds jaren verantwoordelijk is voor het opzetten van grote cd- en platenbeurzen in heel Nederland, met als topper de halfjaarlijkse Mega Platen & CD Beurs in de Jaarbeurs in Utrecht. Deze buitenbeurs is een gratis voorproefje op de overdekte beurzen die ARC de rest van het jaar organiseert.

Dankzij de ervaring en contacten van ARC komen er op 4 juli standhouders en verzamelaars vanuit heel Europa naar Hoorn. Het aanbod is heel divers: van goedkope cd’s tot zeldzame platen in alle muzieksoorten. Van rock ‘n roll tot hardrock, van punk tot hiphop, en van disco tot house.
Over de markt loopt een troubadour te spelen, die het geheel extra cachet meegeeft. De muzikale invulling wordt verder verzorgd door het R17 Popkoor en het Broekerhaven Smartlappenkoor, die op diverse plaatsen in de binnenstad gaan zingen. Het R17 Popkoor, afkomstig uit Lutjebroek, staat voor “zingen, swingen en nog meer gezellige dingen”. Deze groep bestaat uit 25 leden tussen de 16 en 35 jaar oud. Het is een groep die de hedendaagse popmuziek een warm hart toedraagt.

Het Broekerhaven Smartlappenkoor is een groot smartlappenkoor dat sinds januari 2002 is uitgegroeid tot een koor van 100 leden. Dit koor onderscheidt zich door veelal meerstemmige zang, kenmerkende sound en goede instrumentale begeleiding van het accordeonduo MARTINATI. Dit duo is al meer dan 30 jaar actief als muzikanten en heeft een groot repertoire.

Programma (van 12.00 uur tot 20.00 uur)

Antiek- en curiosamarkt   Kleine Noord
Kunstmarkt    Breed
Ambachtenmarkt/creatiefmarkt:  Gedempte Turfhaven
Platen- en CDmarkt   Gouw
Boekenmarkt    Nieuwstraat
Muzikanten en koren   diverse locaties