Beemstermarkt op Vismarkt

ingevoerd op 4-7-2007

Het toeristisch activiteitenprogramma van Hoorn krijgt in de zomermaanden een onverwachte extra aanvulling in de vorm van een Beemstermarkt: 8 keer op de Vismarkt en 4 keer op de Roode Steen.  B en W zijn akkoord gegaan met het verzoek van een ondernemer om deze markt met voornamelijk streekproducten uit de Beemster te mogen houden.  De eerste markt vindt plaats op donderdag 5 juli.
 
Het winkelrondje en het havengebied van Hoorn sluiten steeds minder goed op elkaar aan, onder andere doordat winkelvestiging zich vooral in noordwestelijke richting ontwikkelt. B en W zouden graag zien dat de watertoerist zich gemakkelijker laat verleiden tot recreatief winkelen en dat het winkelend publiek het havengebied gemakkelijker weet te vinden. Bewegwijzering is een goed hulpmiddel, maar B en W zien liever dat wat meer levendigheid en gezelligheid een wandeling tussen de havens en het winkelrondje aantrekkelijker maakt.

Om de loop tussen havens en winkels te bevorderen, is er daarom voor gekozen de relatief kleine  markt (11 tot 15 kramen) 8 keer te laten plaatsvinden op de Vismarkt. De markt wordt daar van 5 juli t/m 23 augustus op donderdag van 14.00 tot 19.30 uur gehouden. 

Vanaf 30 augustus staat de Beemstermarkt 4 keer op de Roode Steen, gekoppeld aan de  toeristische kaasmarkt die daar plaatsvindt in het kader van Hoorn 650 jaar.  Deze markt toont twee keer per dag een stukje geschiedenis in de vorm van een show waarin kaasdragers en kaasmeisjes de hoofdrol spelen.

B en W gaan het functioneren van de markt op de Vismarkt na de zomer evalueren. Afhankelijk van de uitkomst daarvan zal de markt in de toekomst al dan niet een vervolg krijgen.