Gemeente Hoorn wil eenhoorn aankopen

ingevoerd op 5-7-2007

De gemeenteraad wil een van de eenhoorns aankopen die in het kader van het Hoorn 650 jaar project ‘1 Hoorn ART’ door kunstenaars zijn beschilderd. Dit is besloten in de raadsvergadering van 3 juli naar aanleiding van een door alle fracties ingediende motie.

Vijfendertig beelden van eenhoorns zijn beschilderd door kunstenaars en staan verspreid in Hoorn tot en met 17 september. Daarna worden de eenhoorns geveild voor het goede doel. De eenhoorn kan een mooie centrale plek krijgen, als blijvende herinnering aan Hoorn 650 jaar.
Het college komt met een voorstel voor het aankopen van een eenhoorn.

Reacties
Reactie: (Van Leeuwen)
6-7-2007, 21:45
Natuurlijk gaat Hoorn er op z’n minst 1tje kopen straks in September... http://www.bubbleshare.com/album/177152/overview

Reactie: (Huesje)
5-7-2007, 21:43
"De eenhoorn kan een mooie centrale plek krijgen, als blijvende herinnering aan Hoorn 650 jaar."

En hoe gaan wij dat vandaalbestendig doen? Boven op het dak van het gemeentehuis plaatsen? Of op dak van het politiebureau, ook mooi, ha ha.

Want wij weten toch nog hoe met enkele eenhoornige knolletjes is vergaan? Op 15-5-2007 op Hoorngids: "Gemeente Hoorn looft 1.000 euro voor gouden tip vernieling eenhoorn." (heeft iemand die beloning al ge-ind, hoor je ook niks meer van)

En op 18 juni 2007, gelezen op NHD.nl: "Het begon vorige maand een dag na de opening van de kunstroute: van de ruim 30 beelden waren er in het eerste weekeinde al twee vernield aan de Vismarkt; iemand had geprobeerd ze te stelen vanaf een ponton. Daarna ging het nog zeven keer mis. De laatste keer met de drie polyester eenhoorns die in de voortuinen aan het Dal waren opgesteld. Twee beelden zijn omgegooid en van eentje werd de hoorn afgerukt."

Ik ben zeer benieuwd hoe en vooral wáár ’onze’ Eenhoorn straks is te bewonderen.