Waterwoningen verlaten Hoorn

ingevoerd op 11-7-2007

Vanuit Hoorn varen deze week zeven waterwoningen naar Leeuwarden. De drijvende woningen worden daarna in het ‘Blauwe Hart’ bij Leeuwarden verankerd.  Van de zeven waterwoningen zijn er maandag al twee te water gelaten en dinsdag gearriveerd in Leeuwarden. Donderdag worden de volgende twee woningen vanuit Hoorn versleept.

Ooms Avenhorn Groep bracht een in Canada beproefd recept naar Nederland: bouwen en wonen op een drijvend fundament. De Peyler Projektontwikkeling – onderdeel van de Ooms Avenhorn Groep – introduceerde Wonen op Water. De waterwoningen werden door De Peyler compleet op het land gemaakt en in de werkhaven te Hoorn geassembleerd om vervolgens over het water naar Leeuwarden te worden versleept.

‘Het Blauwe Hart’ op de Skûtesân in Zuiderburen biedt naast de waterwoningen plaats aan 11 eilandvilla’s en 11 lagunavilla’s. Bouwbedrijf Bokma ontwikkelde en bouwde de 22 woningen. ‘Het Blauwe Hart’ in Zuiderburen is een ontwerp van de Leeuwarder architect Johan Sijtsma van Johan Sijtsma Architectenteam. Van de zeven waterwoningen is er nog één te koop. 

Overigens wil men ook bij de nieuw aan te leggen jachthaven Schelphoek bij Hoorn ook enige waterwoningen realiseren. Volgens de gemeente was dat geen probleem, maar de provincie gaat niet accoord te gaan met het ’waterwijkje’. Het is in strijd met het streekplan Ontwikkelingsbeeld Noord-Holland Noord. Omdat het een essentiële beleidslijn in het streekplan betreft zullen uiteindelijk provinciale staten zich over de toelaatbaarheid van de waterwoningen moeten uitspreken. De gemeente kan daartoe gedeputeerde staten verzoeken de geprojecteerde waterwoningen voor te leggen aan provinciale staten om te bezien of de bereidheid bestaat het streekplan op dit punt te herzien.
Zo lang kan en wil de gemeente echter niet wachten voor de aanleg van de jachthaven zelf. De ruimte voor de waterwoningen blijft vooralsnog gereserveerd.

Reacties
Reactie: (Neerlandicus)
20-7-2007, 22:04
Nou gelukkig let er nog iemand op bij een bewuste schrijffout. En Dirk, het gaat jou niet om de inhoud, domme zwakzinnige eikel. Het gaat jou er alleen maar om dat je debiele mening weer wordt gegeven.

Reactie: (D1RK)
20-7-2007, 20:44
Beste Neerlandicus,

Mij ekskuus voor de taalfauten, maar het ging om de inhoud!

De Woonboten die jarenlang overal weg moesten, kregen een plek in onveilige brandgevaarlijke werkhaven, werden onverkoopbaar, en nu komt er iets gelijkwaardigs terug!

Waterwoningen zijn luxe woonboten!
Dat was de inhoud, en ik was niet bepaald de beste met Nederlands op school!

Reactie: (Umit)
20-7-2007, 19:01
Geachte Neerlandicus,

je hebt het over de Nederlandse taal maar komt zelf ook niet echt goed uit je woorden. Het is KlaSSe met dubbel s in plaats van KLAASE met dubbel a. Beetje jammer..

Reactie: (Neerlandicus)
19-7-2007, 20:29
Geachte heer Dirk. Het is - het mag van mij -, niet - van mijn -. Kinderen uit de eerste klaase van de benedenbouw hanteren een betere Nederlandse taal.

Reactie: (D1RK)
12-7-2007, 20:17
Helaas, maar jarenlang worden woonboten weggepest, in werkhavens gelegt, en nu is dit nieuw?
Het mag van mijn, maar dan wel alle woonboten in de binnenstad ook accepteren.