Aktie om beeld terug te krijgen op Visserseiland

ingevoerd op 11-7-2007

PvdA raadslid Simon Broersma gaat de komende maand bij de bewoners van het Visserseiland langs om hen te vragen wat hun mening is over de terugkeer van het beeld ‘de Cape’ van kunstenares Marion Jebbink. Dit beeld stond tot de jaarwisseling op het Visserseiland en keek uit over het Hoornse Hop. Op last van één bewoner is het beeld met een slijptol weggehaald en tot op heden staat het op de stadswerf geparkeerd.

De verantwoordelijk wethouder heeft een plek aangeboden nabij de schouwburg, alleen de kunstenares gaat hier niet mee akkoord. Zij is niet gecharmeerd van die plek omdat de positie onder aan de dijk een heel andere is als op het Visserseiland. Je kijkt namelijk op het beeld neer.

De PvdA-Hoorn wil graag zekerheid van de bewoners: wel of niet terug. De ‘overlast’ van jongeren op het Visserseiland is er ook zonder de Cape. Ze zitten op de trappen, zeker met goed weer.

Er mag niet gesjoemeld worden met beelden van kunstenaars, die juist om heel veel redenen op een bepaalde locatie staan. De PvdA-Hoorn heeft de indruk dat het beeld met te weinig aanleiding is verwijderd en dat een groot gedeelte van de bewoners plus de secretaris van het comité Havenkwartier dhr. Smit en de voorzitter van het Overleg Leefbaarheid Binnenstad, de heer Commandeur het beeld graag terug zien keren.

De uitkomst van onze rondgang zal in augustus overhandigd worden aan wethouder kunst en cultuur Cees van der Maat.

Reacties
Reactie: (Jpz. Coen.)
19-7-2007, 20:26
Dirk, van mij mogen ze jou in beton gieten, een varkenskop erop en dat beeld daar plaatsen.

Reactie: (D1RK)
12-7-2007, 20:19
Van mij mag je die ene inwoner ook wel naar die plek verplaatsen, en eventueel het beeld weer terug?