Maak deze zomer de Spannendste Tijdreis!

ingevoerd op 11-7-2007

De locomotief fluit en de stoker gooit kolen op het vuur! Houten wanden kraken, wielen zingen en stoom sist. Vanaf de houten banken of het zachte pluche in de tram hoort en ziet u een verhaal uit een andere tijd. Tussen de historische Zuiderzeesteden Hoorn, Medemblik en Enkhuizen slingeren de stoomtrams door het eeuwenoude Westfriese landschap en vaart de salonboot over het IJsselmeer.

Maar, er is meer deze zomer! Bekijk het kolenvuur tijdens de ontdekkingstocht ‘Stoomsafari’; reis per aansluitende historische autobus en bewonder de mooiste machines van het Stoommachinemuseum in Medemblik of kom smullen in het Bakkerijmuseum. Beide musea zijn in de vakantie voor reizigers door de tijd gratis te bezoeken!

Zomervakantie
Van 14 juli tot en met 12 augustus organiseert de Museumstoomtram Hoorn-Medemblik een zomer-evenement tegen een speciale prijs. Niet alleen kunt u deze zomer op reis met Bello of een van de andere stoomtrams tussen Hoorn en Medemblik en met salonboot Friesland over het IJsselmeer tussen Medemblik en Enkhuizen. Ook rijdt er een historische autobus tussen de tramstations Medemblik en Twisk. Deze autobus brengt u naar het Bakkerijmuseum en het Stoommachinemuseum in Medemblik. De stoomtrams vertrekken dagelijks uit Hoorn om 11.00 uur en 13.30 uur. Vanuit Enkhuizen vertrekt de boot om 11.00 uur en 15.00 uur. In Twisk en in Medemblik geven tram en boot aansluiting op elkaar en op de historische autobusdienst. Iedere dinsdag, woensdag en donderdag vertrekt om 10.00 uur een extra historische stoomtram naar Medemblik. Wilt u in Medemblik beginnen, dan kunt u met deze tram om 11.50 uur naar Hoorn vertrekken. Op deze dagen kunt u om 15.30 uur vanuit Hoorn bovendien nog een korte stoomtramrit maken naar Wognum en terug.

Stoomsafari: kijkje bij het kolenvuur.
Jong en oud kunnen voor, tijdens en na iedere tramrit gratis deelnemen aan onze actieve speurtocht Stoomsafari: beleef wat stoomtrams zo spannend maakt en neem een kijkje bij het vuur van de locomotief, help bij het sorteren van de post in het postrijtuig, verkleed je als Ot en Sien anno 1926 en steek een handje uit bij het goederenvervoer.

Voordelig reizen
Met de voordelige dagkaart van de Museumstoomtram kunt u niet alleen onbeperkt reizen met stoomtram, boot en bus, maar heeft u bovendien gratis toegang tot het Bakkerijmuseum en het Stoommachinemuseum in Medemblik. Dagkaart volwassenen: € 18,-. Kinderen (4-11 jaar): € 13,50. Gezinsdagkaart: € 56,-, voor twee volwassenen en maximaal vier kinderen. Al met twee kinderen maakt u de Spannendste Tijdreis hiermee nog voordeliger! Prijzen voor de korte rit naar Wognum vanaf € 7,- p.p. Houders van de Museumkaart kunnen de dagkaart gratis afhalen bij het loket in station Hoorn.

Meer informatie
Stoomtram en boot vertrekken uit Hoorn en Enkhuizen naast de NS-stations. Een korte rit met de NS trein tussen Hoorn en Enkhuizen maakt uw dag in de Historische Driehoek compleet (niet inbegrepen). In Hoorn, Enkhuizen en Medemblik is volop parkeergelegenheid. Meer informatie en de gehele dienstregeling voor 2007 vindt u op: www.museumstoomtram.nl of tel. 0229-214862.