Dronken op brommer: rijbewijs ingenomen

ingevoerd op 12-7-2007

Woensdagmiddag werd een 57-jarige man uit Hoorn aangehouden op het Achterom. Hij reed daar als bestuurder van een bromfiets. Bij controle bleek dat hij een flinke hoeveelheid alcohol had gedronken. Hij blies 940 ug/l. Dat is ruim viermaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Ondanks het feit dat hij een bromfiets bestuurde werd het rijbewijs van deze verdachte ingevorderd. 

Reacties
Reactie: (redactie Hoorngids)
29-7-2007, 13:19
Bron van dit bericht is de politie Noord-Holland Noord.

Reactie: (Tedje van Lieshout)
29-7-2007, 02:32
Als hij nu beter achterom had gekeken had hij kunnen zien dat hij op de voet gevolgd werd door een bevoegd opsporingsambtenaar.

Nu heeft de redacteur van Hoorngids te veel voor zich uit zitten staren. Even beter opletten a.u.b., al haal je al je nieuws uit andere bronnen, toch kun je het als redactie op zijn minst zelf goed neer zetten. Iemand bij wie tijdens een controle een overtreding is geconstateerd welk valt onder artikel 164 lid 2 WVW 1994 is geen verdachte. Deze persoon dient gezien te worden als overtreder volgens eerder genoemd wetsartikel. Bij vaststelling van dit feit kan er helemaal geen sprake zijn van een verdachte. Graag niet zo slapen heren van de redactie, of ook wat vaker achterom kijken, en niet op het Achterom, maar op de redactie.

Reactie: (Anoniem)
26-7-2007, 23:41
Lekker voor gedronken;)