Drie jongens aangehouden na vernieling Eenhoorn

ingevoerd op 12-7-2007

In de nacht van woensdag op donderdag zijn drie jongens van 17 en 18 jaar oud en afkomstig uit Hoorn, aangehouden. Zij worden er van verdacht kort daarvoor een kunstwerk (een eenhoorn) te hebben vernield. Dit beeld stond ter hoogte van de parkschouwburg aan de Westerdijk.

Getuigen zagen dat een groep van zes jongens waar de verdachten deel van uit maakten, het beeld omver gooiden en vernielden. De gewaarschuwde politie trof drie van de zes jongens aan op de Hoge Vest. Eén van hen had een onderdeel van het vernielde beeld in zijn zak. De drie jongens zijn voor verder onderzoek ingesloten. De identiteit van de drie andere jongens is op dit moment niet bekend.

Reacties
Reactie: (redactie Hoorngids)
29-7-2007, 13:20
De Reactie-functie op dit bericht is uitgeschakeld.

Reactie: (johnnie boy)
27-7-2007, 10:39
Ik ga slapen heb weer teveel gesnoven, kan ’t niet meer aan dit leven, weltrusten ben zo moe, moet ff weg.

Reactie: (johnnie boy)
27-7-2007, 00:47
Nou nep Huesje. Ik wens je alle lol, jij bent tenslotte de grootste clown hier. De echte Huesje schrijft zonder taalfouten (is heel wat intelligenter dan jij, al ben ik het niet overal mee eens) en haar stijl van schrijven is nogal anders. Dus clown, treed op in je eigen circus hier en geniet van al je voorstellingen.

Reactie: (Huesje)
26-7-2007, 00:42
Ja daar ben jij er ook één van johnnie boy/girl, je hoort er helemaal bij, ons clubje heeft je echt helemaal in ons midden opgenomen, jij kunt ook zo lekker op ons reageren, en je grote verdienste is dat je ook niet tot de inhoud komt.
Ja johnnie wij en ik in het bijzonder zijn heel ergblij met je.en hopen nog veel van je te horen

Reactie: (johnnie boy)
25-7-2007, 22:52
Wel grappig hier, al die clowns. Een nieuwe ster aan de hemel haha. Volgens mij is het spreekwoord een nieuwe ster aan het firmament.

Toch wel grappig hier. Wist niet dat er mensen met een negatief iq waren. Het hele forum is er mee gevuld.

En gun mij mijn pleziertje. Ga a.u.b. met z’n allen vooral door. Haha. De wijze heren en dames die nog denken serieus genomen te worden ook. Het valt ze niet eens op dat ze met z’n zessen of zevenen de enigen zijn die op elkaar reageren.

Dit is pas vermaak. Hoe dom kunnen mensen zijn.
Ik denk dat John de Mol wel interesse heeft voor de filmrechten.

Voor alle zieken onder ons (allemaal ?) beterschap en voor alle anderen "kop op" !

Reactie: (ik word er zo moe van)
25-7-2007, 17:44
En inderdaad wordt er vervolgens gereageerd op iemand anders naam. Beste nep " ik word er zo moe van". Wor ? Wat is dat voor een woord. En o ja, een nieuwe zin begin je met een hoofdletter.

Dus gebruik volgende keer je eigen naam, analfabeet of zo. Nou veel plezier allemaal. Ik ga lekker op vakantie.

Reactie: (ik word er zo moe van)
25-7-2007, 12:46
Weer een nieuwe ster aan de hemel, houd dit dan nooit op.om te kotsen die betweters.ik wor hier zo moei van

Reactie: (Real)
25-7-2007, 02:02
Eigenlijk zouden ze een heel robuust speeltoestel moeten maken voor jongeren tussen de 14 en 20 die ze zo veel mogelijk moeten slopen, een soort van speeltuin die ze nooit gehad hebben.

Reactie: (johnnie boy)
21-7-2007, 23:40
Voor alle zieken onder ons (allemaal ?) beterschap en voor alle anderen "kop op" !

Reactie: (ik word er zo moe van)
20-7-2007, 22:00
Nou nee, ik weet een betere therapie. Gewoon hier een zinloze discussie vioeren met zulke net zo gestoorde lotgenoten. Daar knap ik pas echt van op, de wetenschap dat ik niet de enige simpele ziel ben. En huppa, kom maar weer met de reacties, ik help wel, hoe, wat of waarover, maakt niet uit, maar de meningen van de zielepoten moeten gehoord worden. Nou ik ben zelf net zo’n grote zielpoot, dus sluit me graag bij jullie club aan. Stelletje stompzinnige varkens.
Ga lekker in Afghanistan discusseren. Zijn jullie nog van enig nut. Die kogel in je kop kan toch geen kwaad, want er zit bij jullie niets in.

Reactie: (Dr. Amstel)
20-7-2007, 13:07
Ja kan me voorstellen als de geest een beetje zwak en niet gezond is dat je daar heel erg moe van wordt.
Al dat lezen van mensen met een sterkere geestelijke gezondheid als die van jouw, dat moet wel tot oververmoeidheid lijden, en misschien speelt jaloezie ook nog wel een woordje mee.

Maar daar is wel een oplossing voor, laat die vermoeide geest eens wat rust nemen, ga iets leuks doen, iets wat je zwakke geest niet zo belast.

Of laat je opnemen in een inrichting met voldoende specialisten voor dit soort zwakke vermoeide geesten.

Sterkte en beterschap gewenst.

Reactie: (Ik word niet zo gauw moe)
20-7-2007, 11:10
Fijn "ik word er zo moe van", dat jij met jouw levenswijsheid toch even de moeite neemt een topic waar al vijf dagen niet meer in gereageerd is nog even nieuw leven inblaast met wat overbodige informatie. Hier hebben we zeker wat aan!

Reactie: (ik word er zo moe van)
19-7-2007, 20:22
De vaste medewerkers van Hoorngids, Dirk, Huesje, Jenni en Dr,. Amstel laten ons weer delgenoot maken van hun grootse wijsheid. Dank jullie. Mij past enige nederigheid, helaas heb ik in tegenstelling tot jullie niet overal een mening over en kennis van. Ik heb diep respect voor de door jullie vergaarde levenskennis en blij steeds weer opnieuw deelgenoot te mogen zijn van jullie wijze woorden en o zo zinvolle bijdragen hier. Ga zo door. Voor alle zieken " beterschap ! " en voor alle gezonde mensen "kop op" !.

Reactie: (Dr. Amstel)
14-7-2007, 10:37
Aan de heftige pleidooien van EENHOORN voor dit soort vernielzuchtigen te zien, lijkt het mij wel duidelijk in welke hoek we hem/haar moeten plaatsen. Zal wel een vriendje van de daders zijn.

Veel geschreeuw en weinig opmerkingen waar de maatschappij iets aan heeft.
Ze hebben toch alleen maar rechten, en geen verplichtingen, en trappen op de maatschappij, die zelfde maatschappij die ze wel op de been moet houden.
Die zelfde maatschappij, waaraan ze zelf wel nooit enige bijdrage zullen leveren.

Ze zijn inderdaad dom geweest, heel erg dom, en op die leeftijd wisten ze dat voor deze zinloze daad natuurlijk ook wel.

Ben het zeer eens met Huesje, als je eens aan hun eigen spullen zou komen, dat is pas erg.......
En nu EENHOORN maar weer..........barst maar weer los, trap maar weer om je heen..........
Het is weer weekend ben benieuwd wat we morgen weer lezen, wat dit soort dan weer zinloos heeft vernield.

Reactie: (Huesje)
13-7-2007, 22:33
Citaat: "Ze worden gelijk weer in een hokje geplaatst, jullie weten geen ene sodemieter van deze jongens, ze zijn gewoon dom geweest en dat weten ze zelf ook wel."

Laten we dat eindelijk eens hopen want het is geloof ik al de derde keer dat die beelden doelwit zijn van vernielzucht/diefstal. Niks te maken met eventueel zielige achtergronden. Bovenal, je weet van tevoren dat je fout zit en zijn er eigenlijk geen excuses. Blijf met je poten van andermans eigendom. Je zou ze moeten horen als iemand aan de spullen van hen komt...pfffft.

Reactie: (een-hoorn)
13-7-2007, 20:48
En zeg dan is waarom? Omdat ik niet zo triest ben om gelijk een heel leven van wat jongens in te vullen op basis van één domme actie? Ze doen één keer iets doms en gelijk zijn ze kansloos, sneu, gefrustreerd, zonder creativiteit, doen ze niets anders dan op 1 wiel rijden naar mobieltjes kijken en computerspelletjes spelen, moet de dienstplicht ingesteld worden voor ’’dit soort’’.. Ze worden gelijk weer in een hokje geplaatst, jullie weten geen ene sodemieter van deze jongens, ze zijn gewoon dom geweest en dat weten ze zelf ook wel.

Reactie: (Jenni)
13-7-2007, 15:20
Het is in ieder geval duidelijk uit welke leeftijdscategorie de kansloze eenhoorn zelf komt.

Reactie: (D1rk)
13-7-2007, 10:23
Hoewel ik twijfel over het Kunst gehalte, vernielen is strafbaar!
Ik vermoed dat als ze van stevig beton, en een versteviging in de zwakke delen er meerdere zouden gieten, vele bewoners er ook een in de tuin willen hebben, zelf vind ik het beeld wel goed, maar de kleurstelling, dus weg die (vind ik) niet zo mooie vlaggen (Enkhuizen vond ik beter) en laat ze beelden kopen die langer dan 1 jaar kunnen blijven!

Als er honderde verkocht worden tegen redelijke prijzen, hoe meer, hoe goedkoper, en via een vorm meerdere maken is niet zo moeilijk!
Verven en aflakken, weer eens wat anders als die hond van beton die nu de wacht houd in mijn voortuin!

Bovendien is het bij prive bezit meer sociale controle want deze zijn van iedereen....

Zijn er meerdere die intresse hebben, dus dan ook deze beelden buiten de binnenstad?
Als ik als enige hoeft het niet, dus wie durft het ook?

Reactie: (okx)
13-7-2007, 00:37
karel klinkt als een gefrusteerde oudere puber die nooit heeft mogen genieten van de hedendaagse technieken

Reactie: (een-hoorn)
13-7-2007, 00:15
ha ik vind het toch behoorlijk creatief om een eenhoorn ’’uit te gaan laten’’! en ja ik reageer er wel op, maar ik ga niet gelijk de daders helemaal lopen afzeiken en gelijk bepalen hoe hun hele leven is, alsof ze niets meer doen dan ’’computerspelletjes spelen, op 1 wiel rondrijden en naar mobieltjes turen’’. Daarbij denk ik niet dat ze gefrustreerd waren, maar gewoon dronken + melig. En rot alsjeblieft op met je ’’soort’’ en je dienstplicht, die jongens schijten al in hun broek na een nacht vast te hebben gezeten.

Reactie: (Dr. Amstel)
12-7-2007, 23:31
Zo snel mogelijk de dienstplicht weer invoeren, kunnen we dit soort onder de krijgstucht stellen.
Daar kan dit soort alleen maar beter van worden, en is ook beter voor de gemeenschap.
Kunnen ze nog heel wat leren, en afleren.

Reactie: (Huesje (ook kansloos) )
12-7-2007, 22:56
Het is al een paar keer eerder gebeurd, so what’s new. Zolang die knollen (en andere spullen van wie/wat dan ook) voor de grijp staan, tot zolang zullen ze vernield cq gejat worden > Punt

Reactie: (karel)
12-7-2007, 21:45
Helemaal mee eens Jenni, de meeste pubers lijken de weg kwijt te raken; turen op mobieltjes, rijden rond op 1 wiel en spelen computer spelletjes. Geen wonder dat ze gefrustreerd raken in hun ’consumerende leventjes’; er is geen creativiteit.

Jij reageert er ook op, eenhoorn.....
(Zelf ben ik sowieso kansloos, zo je wilt....)

Reactie: (een-hoorn)
12-7-2007, 19:42
net zo kansloos als op elk nieuwtje afgaan en er dan op gaan reageren, sneue muts.

Reactie: (Jenni)
12-7-2007, 17:58
Ben je 17 en 18 jaar, moet je nog dingen vernielen. Wat een sneue pubertjes zeg.. je zou verwachten dat ze op die leeftijd toch wel wat beter zouden weten? Kansloze actie weer...