Bedrijf brand uit in Blokker

ingevoerd op 28-7-2007

Een elektrotechnisch bedrijf op het bedrijventerrein aan de Gildenweg in Blokker is zaterdag volledig verwoest door brand. Rond 05.20 uur kwam de melding hierover binnen. De brandweer heeft de groot uitslaande brand geblust.

De schade aan naastliggende panden is beperkt gebleven. De brand is aan de achterzijde begonnen en breidde zich uit door het gehele pand. Er waren geen mensen in het pand. De politie onderzoekt of er sprake is van brandstichting.

Man aangehouden na bedreiging

Een 22-jarige man is aangehouden op de Roode Steen rond 01.25 uur. Hij was door een portier uit een café gezet vanwege overlast gevend gedrag. Hij stond door overmatig alcoholgebruik wankel op zijn benen en botste steeds weer tegen overige cafébezoekers aan. Eenmaal buiten beledigde hij de portier en bedreigde hij hem met de dood. Ook bedreigde de man een agent. Die heeft, net als de portier, aangifte gedaan tegen de verdachte. De man is op het bureau ingesloten.

Mishandeling

Een 18-jarige jongen uit Zwaag is zaterdagochtend aangehouden rond 00.50 uur op de Huesmolen. Hij maakte deel uit van een groepje fietsers waar ook een 18-jarig meisje bij hoorde. Opeens schold hij het meisje uit. Toen ze daar wat van zei kreeg ze klappen in het gezicht. Ook goot hij een blikje bier leeg over haar hoofd en bespuugde hij haar. De jongen is meegenomen naar het bureau.