Nostalgisch Hoorn op woensdag 1 augustus

ingevoerd op 31-7-2007

Woensdag 1 augustus staat in Hoorn in het teken van het ringsteken voor authentieke aanspanningen om de eenmalige Hoorn 650 jaar Bokaal op de Gedempte Turfhaven, georganiseerd door Stichting Het Paard.
 
Het ringsteken begint met het Ringsteken voor Prominenten. Dit jaar wordt het nog spannender dan ooit, doordat paard en rijtuig het opnemen tegen 4x4 auto’s. De deelnemers gaan in een paard tegen machine gevecht uitmaken wie de beste ringsteker is. Dit evenement begint om 12.00 uur en wordt afgesloten met een rondrit naar de Waag.

‘s Middags wordt er gestreden om de eenmalige en unieke, speciaal voor het feestjaar ontworpen Hoorn 650 jaar bokaal! In twee manches met een eventuele barrage en een grote finale wordt het toernooi verreden. Het belooft een lust voor het oog te worden omdat er gereden wordt met authentieke rijtuigen waarbij de deelnemers passend gekleed gaan en de paarden er op hun mooist uitzien. 
RTL Zomertoer heeft beloofd om opnames te maken van het toernooi. Deze worden ’s avonds uitgezonden.

Daarnaast worden er dansdemonstraties gegeven door dansgroep de Blokkerder Dansgroep. Deze groep is opgericht in 1978 en telt 40 leden, waaronder 6 muzikanten. Er wordt gedanst in kleding die in West-Friesland werd gedragen tussen 1880 en 1920. Het is de daagse boeren uitgaansdracht met hulletje, boeren hoedje, eenvoudige sieraden, schort (boezeltje) en een beugeltas voor de dames. Het programma bestaat uit walsen, polka’s en boerendansen, afgewisseld met liedjes en voordrachten in het West-Fries. Ook zijn er trekzakspelers die door de gehele stad rondlopen om de sfeer te verhogen en voor een muzikale noot te zorgen. Het wordt een heus Trekzakfestival!

Op de Roode Steen is Sportopbouwwerk actief met de Mega Summergames met boardingvoetbal, trampolinespringen, luchtkussens en unihockey. Daarbij zijn ook activiteiten als sjoelen, tafelvoetballen, koek- en appelhappen en vier op een rij.

Programma (van 10.00 tot 17.00 uur)

Kunst- antiek- en curiosamarkt  Kleine Noord
Kunstmarkt    Breed
Ringsteken om de Hoorn 650 bokaal Gedempte Turfhaven
Hobbyisten- en creativiteitsmarkt Gouw
Boekenmarkt    Nieuwstraat
Mega Summergames   Roode Steen