Luchtkwaliteit Hoorn voldoet aan norm

ingevoerd op 1-8-2007

Uit een rapportage van de Milieudienst Westfriesland over de luchtkwaliteit van de gemeente Hoorn voor het jaar 2006 blijkt dat nergens binnen Hoorn de luchtkwaliteitsnormen worden overschreden.

Nagegaan is of er sprake is van overschrijdingen van de wettelijke normen in het Besluit luchtkwaliteit 2005 voor de luchtverontreinigende stoffen: stikstofdioxide, koolmonoxide, fijn stof en benzeen. Ten opzichte van 2005 is geen sprake van een significante wijziging voor wat betreft de luchtkwaliteit.

Conclusie is dat binnen de grenzen van deze rapportage, nergens in Hoorn de luchtkwaliteitsnormen worden overschreden. Een en ander is zeer afhankelijk van de achtergrondconcentraties zoals het verkeer en de industrie waar een lokale overheid vrijwel geen invloed op kan uitoefenen. Daarnaast spelen weersomstandigheden een belangrijke rol voor wat betreft de achtergrondconcentraties. Het jaar 2006 valt in dit kader als relatief normaal te bestempelen.

Gezien het feit dat de achtergrondconcentraties de belangrijkste bijdrage leveren aan de totale concentraties verontreinigende stoffen binnen de gemeente Hoorn, dient de gemeente alert te zijn op de bijdrage van onder andere het verkeer. Te denken valt aan spreiding van verkeer, het toepassen c.q. verplicht stellen van roetfilters op autobussen en vrachtwagens en verkeersluw(er) maken van wegen met veel nabijgelegen bebouwing. De rapportage wordt betrokken bij verkeerskundige en planologische besluitvorming.

Reacties
Reactie: (redactie)
7-8-2007, 09:42
De Reactie-functie op dit bericht is uitgeschakeld.

Reactie: (John)
7-8-2007, 02:08
Wederom een afspiegeling van het niveau van de lezers van Hoorngids. En allemaal maar denken dat ze een hoger niveau hebben dan de ander. Fred, Frans, Hans, Dirk, Sasja en who ever, het is een genot om deze soap te mogen volgen. Ik hoop dat er nog vele afleveringen zullen volgen. En wedden dat Fred niet kan laten een opmerking te plaatsen; en je doet er zelf ook aan mee. Hetzij onder zijn eigen naam, hetzij onder die van een ander. Zo voorspelbaar. Gaap, krijg er slaap van. Lijkt Onderweg naar morgen wel. Laten we dat ook maar doen. Op naar de volgende aflevering.

Reactie: (Frans)
6-8-2007, 21:40
Goed idee. Ga jij ook dan ? En wie de schoen past trekke hem aan. je kunt wel een semi-intellectueel antwoord geven, al draagt een aap een gouden ringen, het is en blijft een lelijk ding.
Jouw reacties zijn niet anders dan op wie je afgeeft. Al eerdere dus. En ja, ik ben niet zo netjes. Maar wet het van mezelf nog. Jij hebt de arrogantie het niet van jezelf te wilen weten.

Reactie: (Fred)
6-8-2007, 19:23
Frans trekt ook maar weer eens aan de bel, selectief winkelen noem ik dat, als je uit mijn reacties zeer opportunistisch de zinnetjes er uitzoekt die jou goed uitkomen, en de rest laat voor wat het is, dan geef je geen juiste weergave van de feiten.
En van mij vind je geen scheldwoorden als eikel, stompzinnig en debiel, laat die vergelijking dus ook maar voor jouw rekening.
Misschien kun je ook eens lekker op vacantie gaan, keert de rust hier tenminste weer terug.

Reactie: (Frans)
6-8-2007, 18:06
Daar hebben we Fred ook. Opeens van dombo en agressieveling een moraalridder geworden ?
Op een ander item vaar je zelf behoorlijk uit tegen iemand die hier ook reageerde. Hoezo dan je plotseling tekst;

Met die zelfbeheersing van je zit het in ieder geval niet goed, als je meteen maar begint met allerlei scheldwoorden de ruimte in te slingeren, dit zegt natuurlijk voor een goeie lezer meer over jou dan over Dirk.

Zegt inderdaad meet over mij dan over Dirk, dombo. Wat dat betreft zitten wij op hetzelfde niveau. Neemt niet weg dat Dirk gewoon maar een jaartje moet gaan toeren. Op zijn motor.



Reactie: (Fred)
6-8-2007, 10:59
Frans, wie ben jij eigenlijk om op een dergelijke toon uit te varen tegen Dirk, mag hij er misschien ook een mening op nahouden? Of is dat alleen voorbehouden aan figuren als jij.
En wie zegt dat je deze meningen van anderen moet gaan lezen, of heb je misschien zo weinig zelfbeheersing over die dwangneurose van je, dat je niet in staat bent die knop uit eens te zetten. Met die zelfbeheersing van je zit het in ieder geval niet goed, als je meteen maar begint met allerlei scheldwoorden de ruimte in te slingeren, dit zegt natuurlijk voor een goeie lezer meer over jou dan over Dirk.
Een meer genuanceerde Kijk op de wereld zou je sieren, en denk niet altijd dat iemand anders jouw lucht zit in te ademen.

Reactie: (Frans)
5-8-2007, 23:22
Dirk eikel, rot eens op. Uit een eerdere bijdrage was je fietsen. Nu al terug dat je ons weer verveelt met je stompzinnige bijdragen. Ga een lekker tochtje op je motor maken, van mijn part de hele wereld rond, zodat je ons voorlopig niet lastig valt met je debiele kijk op zaken.

Reactie: (D!RK)
4-8-2007, 15:39
Als je buren Barbeknoeien, die crematie van verse varkenslappen, zwarte wolken en toevallig niemand om te meten...

Over enkele maanden word dit gevolgt door een Houtkachel, maar ik klaag niet, want ik kan als ik op visite kom gelijk mijn bankafschriften en andere papieren die ik liever niet openbaar langs de weg zet veilig vernietigen!

Ik zal dus niet klagen, eerst nog even een tochtje op de oude motor uit 1939.

Vervuilen kan dus ook leuk zijn!

Reactie: (devries)
1-8-2007, 16:02
allemaal mooie woorden en peperdure onderzoeken, ik geloof er geen barst van hoe kan je dat nou meten, een harde rukwind en de hele lucht zit in enkhuizen, dit is een hele industrie die zichzelf in leven houdt door elkaars balangen te onderzoeken en de burger maar betalen.