Folkloristische dansgroepen uit de hele wereld komen naar Hoorn

ingevoerd op 2-8-2007

In samenwerking met het Folkloristisch Dansfestival in Edam treden folkloristische groepen uit alle delen van de wereld op in de jarige stad Hoorn. Op diverse locaties in de stad verzorgen verschillende groepen volgende week een fantastisch optreden, gratis en voor niks.

Op dinsdag 7 augustus is China vertegenwoordigd in de haven, Brazilië op de Roode Steen,  Italië op de kop van het Kleine Noord, Ghana op de hoek Ramen/ Nieuwsteeg en Indonesië in de Grote Kerk. Op woensdag 8 augustus zijn er dansers uit Griekenland in de haven, uit Bosnië-Herzegovina op de Roode Steen en uit Mexico op de hoek Ramen/ Nieuwsteeg.

Op donderdag 9 augustus danst een Franse groep in de haven, een groep uit Belarus op de kop Kleine Noord, een groep uit Macedonië op het schouwburgplein en een uit Oostenrijk hoek Ramen/ Nieuwsteeg. Op vrijdag 10 augustus zijn dansers uit Polen te zien in de haven, uit Bulgarije op de kop van het Kleine Noord, uit Slowakije op het schouwburgplein en uit Zuid-Korea op de hoek Ramen/ Nieuwsteeg.

Er wordt deze dagen opgetreden om 11.15 uur en 13.30 uur op bovenstaande locaties. Bij heel slecht weer wordt waarschijnlijk uitgeweken naar de Oosterkerk.