“culti-culi vaartocht” van Hoorn naar Volendam

ingevoerd op 14-8-2007

Vrijdag 31 augustus aanstaande is het weer mogelijk deel te nemen aan de “culti-culi vaartocht” van Hoorn naar Volendam en terug. In beide plaatsen wordt gewandeld o.l.v. een ervaren gids en in beide plaatsen worden restaurants bezocht voor verschillende onderdelen van het diner. De verbinding tussen Hoorn en Volendam gaat met de luxe motorcruiser Nieuwendam.

De reacties van deelnemers aan eerdere tochten waren dusdanig enthousiast dat het arrangement vaker zal worden aangeboden. Zo schreven deelnemers na afloop: “De boottocht naar Volendam, het verrassende hotel-restaurant Spaander, het heerlijke eten en het leuke ontdekkingstochtje door Volendam, geweldig!
Er is zoveel te zien en te beleven en terwijl wij toch vaker in Hoorn waren en ook in Volendam waren we al eens. Maar nu zagen we het eens door een andere bril, andere plekken, leuke uitleg. Je beleeft het dan op een heel andere manier”.
De deelnemers aan dit arrangement worden om 16.30 uur verwacht in de Hoofdtoren, bij het Houten Hoofd in Hoorn. Hier worden eerst een aperitief en een amuse geserveerd. Vervolgens neemt de gids u mee voor een wandeling door het Havenkwartier.

Om 17.30 wordt er ingescheept voor de tocht naar Volendam. Deze zal ongeveer een uurtje in beslag nemen. In Volendam aangekomen wandelt u via de gezelligste Dijk van Nederland naar het beroemde Hotel Spaander voor het voorgerecht.
Hotel Spaander is bekend om de enorme kunstcollectie die het hotel in de loop van 126-jarige geschiedenis heeft opgebouwd. Onder leiding van de gids gaan de deelnemers na het voorgerecht wandelen waarbij ook het “Doolhof” wordt bezocht. Dit mooie en oudste deel van Volendam wordt ten onrechte door de meeste toeristen niet bezocht.
De wandeling eindigt bij Brasserie Cathrien, alwaar het hoofdgerecht zal worden genuttigd. Om 21.00 uur gaat u weer aan boord voor de terugtocht naar Hoorn. Varen in het donker over het Markermeer is een bijzondere belevenis. Het groen verlichte kruis op de Cyriacuskerk aan het Grote Noord schijnt u al lang van te voren als baken tegemoet.

Vanaf de Haven wordt er gewandeld naar de Rode Steen. Hier wordt in Restaurant De Waag het nagerecht met een glaasje dessertwijn en een kopje koffie geserveerd. Rond 23.15 uur is dit bijzondere programma ten einde.
Het gehele programma kost € 99.00 per persoon. Hierbij is alles inbegrepen: vaartocht van Hoorn naar Volendam en terug, aperitief en amuse, voorgerecht met 1 consumptie, hoofdgerecht met 2 consumpties, nagerecht met dessertwijn en koffie en de begeleiding door een ervaren gids.

Dit bijzondere arrangement wordt georganiseerd door Stichting Tourist Promotion Zaanstreek-Waterland in samenwerking met Nieuwendam Charter uit Hoorn. Vanwege het beperkt aantal plaatsen is reserveren noodzakelijk. Dit kan uitsluitend per email naar info@hollandclassic.com