Houten Hoofd in Hoorn wordt opgeknapt

ingevoerd op 17-8-2007

Burgemeester en wethouders van Hoorn willen de steiger het Houten Hoofd dit jaar aanpakken gezien de slechte staat van de steiger. Om gebruik te kunnen maken van een toegekende provinciale subsidie is het ook van belang om in november 2007 te starten. De raadscommissie buigt zich 28 augustus over het onderwerp in het bredere kader van het Havenplan.
 
De monumentale steiger het Houten Hoofd is in zeer slechte staat. In 1987 is de steiger gerenoveerd, hierbij is het bestaande dek en ook een groot deel van de liggers hergebruikt. Ook is een deel van de palen slecht. Deze zijn dringend aan vervanging toe. In de jaren vijftig is de steiger hoogstwaarschijnlijk geheel vernieuwd.

In het kader van de duurzaamheid en een beheer- en onderhoudvisie gericht op de lange termijn, willen B en W de steiger aanpakken. Daarnaast is op basis van een tweede inspectie van juli 2007 geconstateerd dat de steiger snel achteruitgaat, dit komt door onder andere zwamvorming op de liggers die zich snel vermeerdert en het hout aantast.

De historie van de binnenstad, gekoppeld aan de ligging aan het water, is een kernkwaliteit van Hoorn. Om de kansen in de haven goed te kunnen benutten is een concreet en doordacht havenbeleid van groot belang. Het gaat hierbij om het verbeteren van de kustlijn en de faciliteiten in de Hoornse havens. Bij de besluitvorming over het havenplan kwam als een van de prioriteiten de aanpak van het Houten Hoofd naar voren.

Reacties
Reactie: (Frits)
20-8-2007, 01:02
als het maar wel gewoon het oude HOUTEN hoofd blijft en geen nieuwe troep Hout daar is het van gebouwd