Laatste kans voor Hoorn-650 exposities

Kermis-tentoonstelling verlengd t/m 4 november

In het Museum van de Twintigste Eeuw zijn de twee Hoorn-650-exposities nog te zien tot en met 2 september 2007. Dan zullen ruim 10.000 bezoekers de nostalgische tentoonstellingen hebben bekeken. Een derde tentoonstelling, ”Zwieren en Zwaaien” over de Kermis-historie, is verlengd tot en met 4 november.
 
Vanwege de viering van 650 jaar stadsrechten in Hoorn toont het Museum van de Twintigste Eeuw twee tentoonstellingen rond dit thema: ”Hoorns Glorie” over de historie van veel Hoornse bedrijven en ”Hoorn vierde 600 Jaar Stad!” met unieke foto’s en objecten van vijftig jaar geleden.  Deze exposities zijn eerder al verlengd vanwege de vele goede reacties. Voor beide tentoonstellingen wordt geput uit het prachtige foto-archief van persfotograaf Harry Bedijs. Zo zijn er nooit eerder vertoonde foto’s te zien rond de viering van 600 jaar Stad Hoorn, waaronder zelfs kleurenfoto’s. Met een kassabon van Deen krijgt men tot en met 2 september 2007 maar liefst 25 % korting op de entree van het museum!

Vanaf 16 september toont het Museum van de Twintigste Eeuw een leuke expositie over opgroeien in de jaren vijftig en zestig: “Toen wij jong waren …” Onder deze titel verschijnt dan ook een prachtig boek dat vanaf die datum uiteraard ook in de MuseumShop te koop zal zijn. Overigens is in dezelfde MuseumShop nu al een DVD te koop met oude films over West-Friesland inclusief de Polygoonfilm uit 1957 over 600 Jaar stadsrechten in Hoorn.

Voor meer informatie kijkt u op www.museumhoorn.nl