Ongeldig rijbewijs en diefstal bouwmaterialen

ingevoerd op 26-8-2007

Op zaterdagavond omstreeks 20.45 uur zag de politie een auto rijden op de Amstelweg in Hoorn waarvan de bestuurder geen veiligheidsgordel droeg. Bij controle bleek de man niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Zij rijbewijs bleek ongeldig te zijn verklaard. De man kreeg een proces-verbaal voor beide overtredingen.

Aanhouding voor diefstal bouwmaterialen

Op zaterdagmiddag omstreeks 13.30 uur werd een 57-jarige man uit Kolhorn aangehouden op verdenking van diefstal van bouwmaterialen op een bouwplaats aan de Dijkgraaf in Zwaag. Een getuige had gezien dat de man vanaf de bouwplaats oud vlechtijzer en een oude kruiwagen had meegenomen in zijn auto. Op basis van het kenteken werd bij de woning van de verdachte een onderzoek ingesteld.

De aangetroffen auto bleek inmiddels leeg te zijn. De verdachte verklaarde het oude ijzer, zo’n 160 kilo, inmiddels verkocht te hebben voor een bedrag van 23 euro. De verdachte is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De politie onderzoekt momenteel van wie het oude ijzer afkomstig is.