Trans! speelt De Neus

ingevoerd op 3-9-2007

Op 7 september 2007 gaat in Theater Het Pakhuis te Hoorn de nieuwe voorstelling van jongerentheater Trans! in première. Jongerentheatergroep Trans! maakte een theaterstuk over één van de beruchtste moordenaars uit de geschiedenis. Deze muziektheaterproductie is vrij gebaseerd op het boek ‘Het Parfum’ van Patrick Süsskind en draagt de titel ‘De Neus’. In De Neus ontleden ooggetuigen stukje bij beetje de ziel van de moordenaar met de bijnaam: ’De Neus’ .

‘De Neus’
Gevonden tussen het afval. Hij heeft geen identiteit en hij wordt niet gezien. Zijn wereldbeeld is lange tijd onbekend, totdat hij zijn zintuigen ontdekt en er een nieuwe wereld voor hem open gaat. Als kind gaat hij van hand tot hand en hij speelt zijn ”rol” met verve, zonder dat hij zijn eigen lot bepaald. Hij bezit zowel de onnozelheid om zijn lot te ondergaan, maar heeft ook genoeg geslepenheid om de massa om de tuin te leiden. Als een parasiet graaft hij zich in het bestaan van anderen en pakt wat hij pakken kan. Zijn obsessie voor erkenning heeft verstrekkende gevolgen en zal zijn leven voorgoed veranderen.

Trans!
Trans! bestaat uit 22 jonge, acteurs in de leeftijd van 15 tot en met 21 jaar. Het spelen in deze voorstelling is een ontdekkingsreis. Naast het ontdekken van wat theater inhoudt is er ook de vraag hoe het zit met je eigen identiteit? Kun je identiteit kopen? Wat maakt iedereen uniek in deze wereld waar ’erbij horen’ het allerbelangrijkste lijkt te zijn? De regie is in handen van Christa Filius en de muziek is gemaakt door Vidjay Beerepoot en Jan Wolters. Trans! is een onderdeel van Theatergroep het gezelschap.

Jongeren en theater
Jongeren laten snuffelen aan theater is een uitdaging. Velen haken gauw af en kiezen toch al gauw voor sport of andere hobby’s. Toch is er veel animo voor theater, zo bleek uit de door Het Gezelschap en de Blauwe Schuit georganiseerde theaterworkshopdag voor jongeren. Jongeren kiezen steeds meer voor theater en durven er ook voor te kiezen.

Uiteraard blijft het spannend om voor je leeftijdsgenoten te zingen en voluit te acteren. Maar de acteurs en actrices van Trans! hebben deze spanningen overwonnen! Ze zijn de zoektocht naar hun eigen identiteit en hun eigen kunnen aangegaan. Die ‘eigen’ zoektocht ziet u wellicht terug in een andere zoektocht. De zoektocht van De Neus. Want wie is hij? En wat beweegt hem te kiezen voor het leven als een beest en zich daarmee te scharen in het rijtje van de beruchtste moordenaars uit de geschiedenis.

Speeldata
De Neus wordt op 7 (première),8 en 9 september 2007 en 2,3 en 4 november 2007 in Theater het Pakhuis te Hoorn gespeeld. Reserveren is mogelijk via 0229-269141. Op 5 oktober speelt Trans! in Theater Provadja in Alkmaar. Reserveren is daar mogelijk via 072-520 20 22. Meer informatie vindt u op www.theatergroephetgezelschap.nl

Reacties
Reactie: (Inge)
25-9-2007, 19:54
Zeker komen kijken! Ik doe mee, en het is echt een leuk avondje uit!:)